Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Bardzo szybka w wykonaniu i nie trzeba do niej zbyt wielu składników.
Sernik zawsze dobry. Polecam.
Odsłon: 1728
Przepis dnia
Placuszki twarogowe z rodzynkami to pyszne danie na słodko, które wywodzi się...
Odsłon: 19549
Polecam wypróbowanie tego przepisu jeszcze przed Świętami. To jest ulubiony...
Odsłon: 2063
Sernik zawsze dobry. Polecam.
Odsłon: 1728
Przepis dnia
Placuszki twarogowe z rodzynkami to pyszne danie na słodko, które wywodzi się...
Odsłon: 19549
Polecam wypróbowanie tego przepisu jeszcze przed Świętami. To jest ulubiony...
Odsłon: 2063
Składniki
Ogórek obrać, łyżką usunąć pestki. Miąższ pokroić na małe kawałki. Rzodkiewkę umyć, zetrzeć na małych oczkach i dodać do ogórka. Kwaśną śmietanę wymieszać z mlekiem. Dodać sok cytrynowy, sól, pieprz i posiekany koperek. Przygotowanym sosem polać ogórek z rzodkiewką. Przykryć, odstawić w chłodne miejsce, aby smaki mogły się połączyć. Przed podaniem udekorować gałązkami koperku.