Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Łatwy w przygotowaniu dodatek do mięsnych i rybnych dań
Świąteczny makowiec na kruchym spodzie, z polewą czekoladową. Przepyszne bożo...
Odsłon: 286
Sernik zawsze dobry. Polecam.
Odsłon: 1198
Polecam wypróbowanie tego przepisu jeszcze przed Świętami. To jest ulubiony...
Odsłon: 1249
Proponuję dziś przepis mojej cioci Basi na pyszne ciasto biszkoptowe przełożo...
Odsłon: 13391
Świąteczny makowiec na kruchym spodzie, z polewą czekoladową. Przepyszne bożo...
Odsłon: 286
Sernik zawsze dobry. Polecam.
Odsłon: 1198
Polecam wypróbowanie tego przepisu jeszcze przed Świętami. To jest ulubiony...
Odsłon: 1249
Proponuję dziś przepis mojej cioci Basi na pyszne ciasto biszkoptowe przełożo...
Odsłon: 13391
Składniki
Pomidory umyć, pokroić w ósemki, usunąć szypułki. Szczypiorek opłukać i posiekać. Ziarenka kukurydzy, kawałki pomidora i szczypiorek przełożyć do miski, wymieszać. Kwaśną śmietanę wymieszać na gładko z mlekiem. Dodać obrany i przeciśnięty przez praskę czosnek i sok z cytryny. Przyprawić do smaku solą i pieprzem. Przygotowanym sosem polać sałatkę. Danie wstawić na kilkanaście minut do lodówki.