Do góry

Dodatki Przepis na:

Sałatka z gotowanej czerwonej kapusty

Sałatka z gotowanej czerwonej kapusty

Autor:

Przepisów i artykułów: 229 Ocena: 1488

Dodano:

Odsłon: 9545

Zdrowa i pyszna surówka z czerwonej kapusty poleca się na dzisiejszy obiad

Składniki

  • pół główki czerwonej kapusty
  • 1 łyżka soli
  • 1 łyżka cukru
  • 2 łyżki octu
  • do smaku dodatkowo sól, pieprz, oliwa
3-4 os. 30 min łatwe tanie
Reklama
Reklama

Przygotowanie

  1. Kapustę siekamy i przekładamy do garnka. Zalewamy zimną wodą do przykrycia, dodajemy sól, ocet, cukier i gotujemy do miękkości. Odcedzamy i przekładamy do miski. Podajemy na ciepło lub zimno.

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (3)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe

zdjecie uzytkownika

embepe13 27 grudnia 2017 Kasieczku, to co gotowane to już nie surówka, a w tym wypadku pyszna sałatka, po dodaniu, zamiast octu, już po ugotowaniu, soku z cytryny i pokrojonej w kosteczkę surowej cebuli. Po ostygnięciu dodaj starte na dużych oczkach winne jabłko, sól, pieprz i olej, może być rzepakowy. Palce lizać, idealna do indyka :) Odpowiedzi: 1 ▼

0 Kto głosował? | Odpowiedz

zdjecie uzytkownika

prolife1974 27 grudnia 2017 To już nie jest surówka! Bo ugotowana ;) Surówka jest surowa :)

2 Kto głosował? | Odpowiedz

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń