Do góry

Dodatki Przepis na:

Sałatka z grillowanych warzyw

Sałatka z grillowanych warzyw

Autor:

Przepisów i artykułów: 231 Ocena: 4346

Dodano:

Odsłon: 758

Skoro grill już rozpalony, warto to wykorzystać. Bo nie tylko mięso z grilla dobrze smakuje. Położyłem na grillu warzywa i zrobiłem z nich sałatkę. Do karkówki pasuje idealnie.

Składniki

  • bakłażan
  • cukinia
  • bulwa kopru włoskiego
  • oczyszczona z nasion i przekrojona na połowy papryka
  • 2 główki czosnku w całości
  • 3 łyżki serka homogenizowanego
  • sól, pieprz, zioła - do smaku
  • oliwa do skropienia warzyw
3-4 os. 30 min łatwe tanie
Reklama
Reklama

Przygotowanie

  1. Pokrojone w plastry warzywa posmaruj oliwą i upiecz na grillu.
    Z czosnku odetnij piętkę i upiecz go w całości.
    Upieczone warzywa pokrój w grubą kotkę i przełóż do miski.

  2. Upieczony czosnek wyciśnij z łupiny i rozgnieć dokładnie nożem.
    Utrzyj z solą i pieprzem.

  3. Utarty czosnek dokładnie wymieszaj z serkiem za pomocą widelca, dopraw do smaku - na ostro.
    Wymieszaj z pokrojonymi warzywami.

  4. Podawaj z potrawami z grilla.

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (2)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe

zdjecie uzytkownika

Konto usunięte 27 marca 2014 super...,że ja jeszcze nie rozpocząłem sezonu grillowego?

0 Kto głosował? | Odpowiedz

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń