Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Wieprzowy salceson zrobiony z golonki wieprzowej, nóżek i łopatki wieprzowej.
Polecam. Piernik to zdrowe ciasto. Nie wyobrażamy sobie Świąt Bożego Narodz...
Odsłon: 2353
Polecam. Zaskakujący dodatek do farszu, ale zapewniam, że genialny. Nie ukr...
Odsłon: 1477
W czasie wakacji obowiązkowo muszą być pierogi z jagodami.
Odsłon: 545
Łatwa w przygotowaniu, bardzo smakowita.
Odsłon: 3638
Krokiety z mięsem z rosołu to doskonały pomysł na obiad. Mięso niezbyt smaczn...
Odsłon: 1363
Polecam. Piernik to zdrowe ciasto. Nie wyobrażamy sobie Świąt Bożego Narodz...
Odsłon: 2353
Polecam. Zaskakujący dodatek do farszu, ale zapewniam, że genialny. Nie ukr...
Odsłon: 1477
W czasie wakacji obowiązkowo muszą być pierogi z jagodami.
Odsłon: 545
Łatwa w przygotowaniu, bardzo smakowita.
Odsłon: 3638
Krokiety z mięsem z rosołu to doskonały pomysł na obiad. Mięso niezbyt smaczn...
Odsłon: 1363
Składniki
Wymyte, oczyszczone nóżki, golonkę i mięso z łopatki gotujemy około 2 godzin aż mięso będzie odchodzić od kości. Studzimy i obieramy, skórkę z golonki i z nóżek rozgniatamy w rękach (oczywiście w rękawiczkach gumowych) a mięso chude kroimy w duże kawałki 2 x 10 cm. Dodajemy szklankę wywaru z gotowania, dodajemy wszystkie przyprawy i dobrze wyrabiamy farsz na salceson.
Wyrobionym farszem napełniamy 2 osłonki 100 mm 35-40 cm. długości. Parzymy 1 godzinę w temp. 80 st.Celsjusza. Studzimy w zimnej wodzie, przyciskamy deską obciążoną kilka godzin i wkładamy do lodówki na kilka godzin. Smacznego !!!