Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Wieprzowy salceson zrobiony z golonki wieprzowej, nóżek i łopatki wieprzowej.
Sernik zawsze dobry. Polecam.
Odsłon: 1042
Polecam wypróbowanie tego przepisu jeszcze przed Świętami. To jest ulubiony...
Odsłon: 966
Proponuję dziś przepis mojej cioci Basi na pyszne ciasto biszkoptowe przełożo...
Odsłon: 12861
Sernik zawsze dobry. Polecam.
Odsłon: 1042
Polecam wypróbowanie tego przepisu jeszcze przed Świętami. To jest ulubiony...
Odsłon: 966
Proponuję dziś przepis mojej cioci Basi na pyszne ciasto biszkoptowe przełożo...
Odsłon: 12861
Składniki
Wymyte, oczyszczone nóżki, golonkę i mięso z łopatki gotujemy około 2 godzin aż mięso będzie odchodzić od kości. Studzimy i obieramy, skórkę z golonki i z nóżek rozgniatamy w rękach (oczywiście w rękawiczkach gumowych) a mięso chude kroimy w duże kawałki 2 x 10 cm. Dodajemy szklankę wywaru z gotowania, dodajemy wszystkie przyprawy i dobrze wyrabiamy farsz na salceson.
Wyrobionym farszem napełniamy 2 osłonki 100 mm 35-40 cm. długości. Parzymy 1 godzinę w temp. 80 st.Celsjusza. Studzimy w zimnej wodzie, przyciskamy deską obciążoną kilka godzin i wkładamy do lodówki na kilka godzin. Smacznego !!!