Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Salceson wieprzowy zrobiony z policzków wieprzowych, ścinek mięsa od schabu oraz z dodatkiem skóry z tylnej, wieprzowej golonki. Salceson zrobiono w tekstylnej osłonce w kształcie wieprzowego żołądka.
Pieczeń podana z kaszą i surówką z kapusty pekińskiej.
Odsłon: 386
Dzisiaj leszcz którego dostałam w prezencie. Jak się dostało to trzeba było p...
Odsłon: 53
Bogata w smaku sałatka idealna na święta lub lepszy lunch. Można ją przygotow...
Odsłon: 399
Przepyszny arabski "smalczyk" z fasoli.
Odsłon: 826
Pieczeń podana z kaszą i surówką z kapusty pekińskiej.
Odsłon: 386
Dzisiaj leszcz którego dostałam w prezencie. Jak się dostało to trzeba było p...
Odsłon: 53
Bogata w smaku sałatka idealna na święta lub lepszy lunch. Można ją przygotow...
Odsłon: 399
Przepyszny arabski "smalczyk" z fasoli.
Odsłon: 826
Składniki
Wymyte mięsa, ziele angielskie i liście laurowe umieszczamy w garnku, zalewamy wodą do zakrycia powierzchni mięsa, gotujemy do miękkości mięs, tak żeby nie było rozgotowane. Ugotowane mięsa wyjmujemy do miski i studzimy. Ostudzone mięso kroimy w kostkę 2 x 2 cm, połowę skóry w paski a drugą połowę skóry ze szklanką wywaru rozdrabniamy blenderem na gładziutką papkę. Do papki dodajemy wszystkie przyprawy, mieszamy. Gotową papkę z przyprawami wlewamy do pokrojonych mięs, dokładnie wszystko mieszamy. Wcześniej moczymy w ciepłej wodzie sztuczny żołądek. Gotowym farszem napełniamy wymoczony sztuczny żołądek, zawiązujemy szczelnie i parzymy w temperaturze 80 stopni 90 minut. Po parzeniu studzimy. Schłodzony wkładamy do lodówki, najlepiej na noc. Możemy salceson przycisnąć deską do krojenia i obciążyć, żeby miał bardziej płaski kształt. Na drugi dzień możemy kroić w plastry i zajadać ze swojskim pieczywem. Smacznego !!!