Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Salceson wieprzowy zrobiony z policzków wieprzowych, ścinek mięsa od schabu oraz z dodatkiem skóry z tylnej, wieprzowej golonki. Salceson zrobiono w tekstylnej osłonce w kształcie wieprzowego żołądka.
Mleczna kanapka to połączenie ciemnych herbatników o kawowym smaku z delikatn...
Odsłon: 2567
Mi najbardziej smakowały te z kiełbasą.
Odsłon: 130
Wspaniałe, delikatne mini serniczki z borówkami amerykańskimi i bezą. Są łat...
Odsłon: 229
Mleczna kanapka to połączenie ciemnych herbatników o kawowym smaku z delikatn...
Odsłon: 2567
Mi najbardziej smakowały te z kiełbasą.
Odsłon: 130
Wspaniałe, delikatne mini serniczki z borówkami amerykańskimi i bezą. Są łat...
Odsłon: 229
Składniki
Wymyte mięsa, ziele angielskie i liście laurowe umieszczamy w garnku, zalewamy wodą do zakrycia powierzchni mięsa, gotujemy do miękkości mięs, tak żeby nie było rozgotowane. Ugotowane mięsa wyjmujemy do miski i studzimy. Ostudzone mięso kroimy w kostkę 2 x 2 cm, połowę skóry w paski a drugą połowę skóry ze szklanką wywaru rozdrabniamy blenderem na gładziutką papkę. Do papki dodajemy wszystkie przyprawy, mieszamy. Gotową papkę z przyprawami wlewamy do pokrojonych mięs, dokładnie wszystko mieszamy. Wcześniej moczymy w ciepłej wodzie sztuczny żołądek. Gotowym farszem napełniamy wymoczony sztuczny żołądek, zawiązujemy szczelnie i parzymy w temperaturze 80 stopni 90 minut. Po parzeniu studzimy. Schłodzony wkładamy do lodówki, najlepiej na noc. Możemy salceson przycisnąć deską do krojenia i obciążyć, żeby miał bardziej płaski kształt. Na drugi dzień możemy kroić w plastry i zajadać ze swojskim pieczywem. Smacznego !!!