Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Bardzo smaczny salceson, trochę inny, kolorowy i zdrowszy.
nóż, garnek, termometr, osłonka poliamidowa, przędza wędliniarska, dwie deseczki
Idealna na różne okazje.
Odsłon: 18975
Ciasto francuskie to prawdziwa klasyka, która zawsze zachwyca twoją lekkością...
Odsłon: 1998
Idealna na różne okazje.
Odsłon: 18975
Ciasto francuskie to prawdziwa klasyka, która zawsze zachwyca twoją lekkością...
Odsłon: 1998
Składniki
Wymyte, oczyszczone nóżki i mięso z łopatki gotujemy około 2 godzin, aż mięso z nóżek będzie odchodzić od kości. Studzimy i obieramy. Skórki z nóżek rozgniatamy w dłoniach, a mięso chude kroimy w duże kawałki 2 x 10 cm. Dodajemy szklankę wywaru z gotowania z wymieszaną w nim żelatynę, dodajemy zielony groszek, pokrojoną paprykę, wszystkie przyprawy i dobrze wyrabiamy farsz.
Wyrobionym farszem napełniamy papryki i umieszczamy je w osłonce w której obkładamy papryczki farszem.
Osłonkę napełniamy paprykami z farszem i wypełniamy wolą przestrzeń farszem. Potrzebujemy 1 osłonkę poliamidową o średnicy 100 mm i długości 3 papryk + 10 cm z obu stron na dobre zawiązanie batonu z salcesonem.
Parzymy 1 godzinę w temperaturze 80 stopni Celsjusza.
Studzimy w zimnej wodzie, przyciskamy deską obciążoną kilka godzin i wkładamy do lodówki na kilka godzin.
Smacznego!!!