Do góry

Dodatki Przepis na:

Salsa

Salsa

Autor:

Przepisów i artykułów: 311 Ocena: 1784

Dodano:

Odsłon: 235

Mój sposób na salsę. To efekt inspiracji wieloma różnymi przepisami na sos i eksperymentów. Szczerze polecam ze względu na wyważony smak.

Składniki

  • Pomidory dojrzałe 5 szt.
  • Cebula biała średniej wielkości 1 szt.
  • Czosnek 2 duże ząbki
  • Cukier 1 łyżeczka
  • Cytryna mała 1 szt.
  • Chili ilość według uznania, ja zwykle dodaję 1 małą suszoną papryczkę
  • Kolendra świeża kilka gałązek lub suszona 2 łyżki
3-4 os. 15 min łatwe tanie
Reklama
Reklama
Salsa

Przygotowanie

  1. Pomidory i cytrynę sparzyć.

  2. Pomidory obrać ze skórki i zblendować.

  3. Z cytryny wycisnąć sok.

  4. Cebulę oraz czosnek obrać i posiekać.

  5. Chili drobno posiekać.

  6. Jeśli używacie świeżej kolendry, należy ją opłukać pod bieżącą wodą, osuszyć i posiekać.

  7. Wszystkie składniki salsy wymieszać i odstawić na około godzinę, aby smaki się przegryzły.

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (0)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe
Bądź pierwszy. Napisz coś miłego!

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń