Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Propozycja na salsę wzbogaconą o pistacje.
Nóż i deska do krojenia, salaterka, praska do czosnku, młotek kuchenny, łyżeczka, waga
Krótko mówiąc jest to pieróg biłgorajski. Pyszny i zdrowy. Polecam.
Odsłon: 13156
W kotletach mielonych wszystko można przemycić. Np zdrowe płatki jaglane a m...
Odsłon: 2518
Wrzesień pachnie ciastem drożdżowym ze śliwkami.
Odsłon: 3674
Ciasto z kremem serowym i jagodami. Wspaniałe ciasto z pysznym kremem serowy...
Odsłon: 4605
Krótko mówiąc jest to pieróg biłgorajski. Pyszny i zdrowy. Polecam.
Odsłon: 13156
W kotletach mielonych wszystko można przemycić. Np zdrowe płatki jaglane a m...
Odsłon: 2518
Wrzesień pachnie ciastem drożdżowym ze śliwkami.
Odsłon: 3674
Ciasto z kremem serowym i jagodami. Wspaniałe ciasto z pysznym kremem serowy...
Odsłon: 4605
Składniki
Jeśli nie mamy prażonych pistacji,wstawiamy obrane z łupinki pistacje do piekarnika na kilkanaście minut w około 100 stopni Celsjusza. W tym czasie przygotowujemy salsę: kroimy pomidory w kostkę po uprzednim umyciu, cebulę, a czosnek przepuszczamy przez praskę. Chili drobniutko siekamy. Wszystko dokładnie mieszamy.
Pistacje wyjmujemy z piekarnika i zawinięte w w róg ściereczki tłuczemy młotkiem do kotletów. Dodajemy do salsy. Na koniec dodajemy otartą skórkę z cytryny.
Tak przygotowaną salsę wykorzystujemy do wrapów, burgerów, jako dodatek do obiadu, i czego tylko chcemy.