Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Propozycja na salsę wzbogaconą o pistacje.
Nóż i deska do krojenia, salaterka, praska do czosnku, młotek kuchenny, łyżeczka, waga
Po prostu pyszne. Doskonale pasują na wigilijny stół. Dodatki to szprotki, gr...
Odsłon: 11313
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 4946
Wariacja o hiszpańskim omlecie, czyli jednej ze słynniejszych hiszpańskich pr...
Odsłon: 1145
Polecam. Ryby są zdrowe i warto je jeść nie tylko raz w tygodniu.
Odsłon: 9863
Nie ma Święt Bożego Narodzenia bez piernika. Bardzo ważny jest miód dodawany...
Odsłon: 1463
Po prostu pyszne. Doskonale pasują na wigilijny stół. Dodatki to szprotki, gr...
Odsłon: 11313
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 4946
Wariacja o hiszpańskim omlecie, czyli jednej ze słynniejszych hiszpańskich pr...
Odsłon: 1145
Polecam. Ryby są zdrowe i warto je jeść nie tylko raz w tygodniu.
Odsłon: 9863
Nie ma Święt Bożego Narodzenia bez piernika. Bardzo ważny jest miód dodawany...
Odsłon: 1463
Składniki
Jeśli nie mamy prażonych pistacji,wstawiamy obrane z łupinki pistacje do piekarnika na kilkanaście minut w około 100 stopni Celsjusza. W tym czasie przygotowujemy salsę: kroimy pomidory w kostkę po uprzednim umyciu, cebulę, a czosnek przepuszczamy przez praskę. Chili drobniutko siekamy. Wszystko dokładnie mieszamy.
Pistacje wyjmujemy z piekarnika i zawinięte w w róg ściereczki tłuczemy młotkiem do kotletów. Dodajemy do salsy. Na koniec dodajemy otartą skórkę z cytryny.
Tak przygotowaną salsę wykorzystujemy do wrapów, burgerów, jako dodatek do obiadu, i czego tylko chcemy.