Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Propozycja na salsę wzbogaconą o pistacje.
Nóż i deska do krojenia, salaterka, praska do czosnku, młotek kuchenny, łyżeczka, waga
Faszerowana dynia piżmowa to prawdziwa gratka dla fanów jesiennych smaków. Mi...
Odsłon: 7
Przepis dnia
Ten deser to idealna propozycja dla wszystkich, którzy szukają słodkości, któ...
Odsłon: 35539
Kopytka, zrobione z rozgniecionych, ugotowanych ziemniaków z mąką, bez użycia...
Odsłon: 257
Przepis dnia
Pyszne roladki z karkówki będą idealnym dodatkiem do kluseczek i kapusty
Odsłon: 5800
Faszerowana dynia piżmowa to prawdziwa gratka dla fanów jesiennych smaków. Mi...
Odsłon: 7
Przepis dnia
Ten deser to idealna propozycja dla wszystkich, którzy szukają słodkości, któ...
Odsłon: 35539
Kopytka, zrobione z rozgniecionych, ugotowanych ziemniaków z mąką, bez użycia...
Odsłon: 257
Przepis dnia
Pyszne roladki z karkówki będą idealnym dodatkiem do kluseczek i kapusty
Odsłon: 5800
Składniki
Jeśli nie mamy prażonych pistacji,wstawiamy obrane z łupinki pistacje do piekarnika na kilkanaście minut w około 100 stopni Celsjusza. W tym czasie przygotowujemy salsę: kroimy pomidory w kostkę po uprzednim umyciu, cebulę, a czosnek przepuszczamy przez praskę. Chili drobniutko siekamy. Wszystko dokładnie mieszamy.
Pistacje wyjmujemy z piekarnika i zawinięte w w róg ściereczki tłuczemy młotkiem do kotletów. Dodajemy do salsy. Na koniec dodajemy otartą skórkę z cytryny.
Tak przygotowaną salsę wykorzystujemy do wrapów, burgerów, jako dodatek do obiadu, i czego tylko chcemy.