Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Propozycja na salsę wzbogaconą o pistacje.
Nóż i deska do krojenia, salaterka, praska do czosnku, młotek kuchenny, łyżeczka, waga
Dzień dobry wszystkim mam dla was przepis na pyszne pączki jak u mamy tak wie...
Odsłon: 293
Owsianka z malinami to świetny pomysł na pyszne i zdrowe śniadanie, które prz...
Odsłon: 910
Sos jest bardzo dobry. Zrobiony do słoiczków ułatwia życie zapracowanym. Jes...
Odsłon: 7218
Domowy ocet jabłkowy jest bardzo przydatny w kuchni i bardzo zdrowy.
Odsłon: 8756
Dzień dobry wszystkim mam dla was przepis na pyszne pączki jak u mamy tak wie...
Odsłon: 293
Owsianka z malinami to świetny pomysł na pyszne i zdrowe śniadanie, które prz...
Odsłon: 910
Sos jest bardzo dobry. Zrobiony do słoiczków ułatwia życie zapracowanym. Jes...
Odsłon: 7218
Domowy ocet jabłkowy jest bardzo przydatny w kuchni i bardzo zdrowy.
Odsłon: 8756
Składniki
Jeśli nie mamy prażonych pistacji,wstawiamy obrane z łupinki pistacje do piekarnika na kilkanaście minut w około 100 stopni Celsjusza. W tym czasie przygotowujemy salsę: kroimy pomidory w kostkę po uprzednim umyciu, cebulę, a czosnek przepuszczamy przez praskę. Chili drobniutko siekamy. Wszystko dokładnie mieszamy.
Pistacje wyjmujemy z piekarnika i zawinięte w w róg ściereczki tłuczemy młotkiem do kotletów. Dodajemy do salsy. Na koniec dodajemy otartą skórkę z cytryny.
Tak przygotowaną salsę wykorzystujemy do wrapów, burgerów, jako dodatek do obiadu, i czego tylko chcemy.