Do góry

Dodatki Przepis na:

Schab krótko gotowany jako domowa wędlina

Schab krótko gotowany jako domowa wędlina

Autor:

Przepisów i artykułów: 33 Ocena: 354

Dodano:

Odsłon: 1883

Schab tak przyrządzony jest swojską wędliną na kanapki ale nie tylko, dla przypomnienia, bo wiele osób zna , bardzo polecam, jest mięciutki. soczysty, bardzo aromatyczny no i zdrowszy niż ten ze sklepu. Można go użyć jako danie obiadowe w plastrach i w sosie

Składniki

  • 1,20 kg schabu
  • przyprawy ulubione, u mnie sól, pieprz, papryka ostra, czosnek granulowany, majeranek
  • przyprawy do wody w której gotujemy:
  • sól, pieprz, 3 ząbki świeżego czosnku, 2 liście laurowe, 4-5 ziaren ziela angielskiego, 1 cebula pokrojona w krążki
3-4 os. 30 min łatwe przystępne
Reklama
Reklama
Schab krótko gotowany jako domowa wędlina

Przygotowanie

  1. Mięso marynujemy w przyprawach przynajmniej 2 godziny, a najlepiej przez całą noc.
    Gotujemy wodę w ilości takiej aby przykryła mięso, przyprawiamy podanymi składnikami, jak wywar zacznie wrzeć włożyć mięso i pod przykryciem gotować 15 minut, odstawić z palnika na 24 godziny.
    Po tym czasie wstawić znowu na gotowanie, jak wywar zacznie wrzeć znowu gotować 15 minut, pozostawić w wywarze

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (8)

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń