Do góry

Dodatki Przepis na:

Schab na kanapki w marynacie cebulowo-czosnkowej

Przepis dnia 2020-01-29
Schab na kanapki w marynacie cebulowo-czosnkowej

Autor:

Przepisów i artykułów: 472 Ocena: 10486

Dodano:

Odsłon: 2971

Kolejna odsłona kanapkowego schabu, alternatywy dla sklepowych wędlin. Tym razem w intensywnej w smaku marynacie cebulowo-czosnkowej.

Składniki

  • 1,5 kg schabu
  • marynata: 6 ząbków czosnku
  • 1 duża cebula,
  • 3 łyżki keczupu
  • 2 łyżki musztardy
  • 1 łyżeczka słodkiej papryki
  • 1 łyżeczka majeranku
5-6 os. > 60 min łatwe tanie
Reklama
Reklama
Schab na kanapki w marynacie cebulowo-czosnkowej

Przygotowanie

  1. Ze schabu odkrawamy błonki i tłuszcz.

  2. Przygotowujemy marynatę. Czosnek przeciskamy przez praskę, cebulę bardzo drobno siekamy. Wszystkie jej składniki dokładnie ze sobą mieszamy, dokładnie nacieramy nią schab.

  3. Mięso przekładamy do rękawa do pieczenia, szczelnie go zamykamy. Pieczemy w temperaturze 180 stopni przez 1,5h. Studzimy, kroimy w plastry.

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (2)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe

zdjecie uzytkownika

Kulinarne_Kombinacje 28 stycznia Super przepis! Sama też przygotowuję domowe wędliny na kanapki, ale tej wersji jeszcze nie znam... Dziękuję za inspirację:*

1 Kto głosował? | Odpowiedz

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń