Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Schab w nowym wydaniu
Przepis dnia
Bardzo łatwa i prosta sałatka szwedzka z ogórków, wystarczy kilka chwil i zim...
Odsłon: 1326451
Krótko mówiąc jest to pieróg biłgorajski. Pyszny i zdrowy. Polecam.
Odsłon: 12087
Przepis dnia
Zupa czardasz, czyli zupa gulaszowa, to tradycyjna potrawa rodem z kuchni węg...
Odsłon: 16860
Przepis dnia
Zapiekanka prowansalska jest pełna soczystych i dojrzałych warzyw, ziół i sos...
Odsłon: 5506
Przepis dnia
Bardzo łatwa i prosta sałatka szwedzka z ogórków, wystarczy kilka chwil i zim...
Odsłon: 1326451
Krótko mówiąc jest to pieróg biłgorajski. Pyszny i zdrowy. Polecam.
Odsłon: 12087
Przepis dnia
Zupa czardasz, czyli zupa gulaszowa, to tradycyjna potrawa rodem z kuchni węg...
Odsłon: 16860
Przepis dnia
Zapiekanka prowansalska jest pełna soczystych i dojrzałych warzyw, ziół i sos...
Odsłon: 5506
Składniki
Schab pokroić w plasterki i ułożyć w naczyniu żaroodpornym.
Posypać kukurydzą i żurawiną.
Posypać przyprawą. Podlać ok 1/4 szklanką wody. Przykryć folią i wstawić do rozgrzanego do 180 stopni piekarnika. Piec 5 - 10 minut po czym zmniejszyć temperaturę do 120-130 stopni i piec jeszcze ok 1,5 godziny.
Jak mięso będzie miękkie rozdrobnić je widelcem i odstawić do ostygnięcia. Dodać musztardę, jogurt, wszystko wymieszać i doprawić solą w razie potrzeby.
Pasuje zarówno na kanapki jak i do tortilli. Smacznego.