Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Schab w nowym wydaniu
Polecam wypróbowanie tego przepisu jeszcze przed Świętami. To jest ulubiony...
Odsłon: 1987
Sernik zawsze dobry. Polecam.
Odsłon: 1664
Polecam wypróbowanie tego przepisu jeszcze przed Świętami. To jest ulubiony...
Odsłon: 1987
Sernik zawsze dobry. Polecam.
Odsłon: 1664
Składniki
Schab pokroić w plasterki i ułożyć w naczyniu żaroodpornym.
Posypać kukurydzą i żurawiną.
Posypać przyprawą. Podlać ok 1/4 szklanką wody. Przykryć folią i wstawić do rozgrzanego do 180 stopni piekarnika. Piec 5 - 10 minut po czym zmniejszyć temperaturę do 120-130 stopni i piec jeszcze ok 1,5 godziny.
Jak mięso będzie miękkie rozdrobnić je widelcem i odstawić do ostygnięcia. Dodać musztardę, jogurt, wszystko wymieszać i doprawić solą w razie potrzeby.
Pasuje zarówno na kanapki jak i do tortilli. Smacznego.