Do góry

Dodatki Przepis na:

Schab z kukurydzą i żurawiną na kanapki

Schab z kukurydzą i żurawiną na kanapki

Autor:

Przepisów i artykułów: 100 Ocena: 420

Dodano:

Odsłon: 231

Schab w nowym wydaniu

Składniki

  • 300 - 400 g schabu
  • puszka kukurydzy
  • Żurawina
  • Przyprawa - suszone pomidory z czosnkiem i bazylią
  • Łyżka jogurtu naturalnego
  • Łyżeczka musztardy
  • Sól
3-4 os. > 60 min łatwe tanie
Reklama
Reklama

Przygotowanie

  1. Schab pokroić w plasterki i ułożyć w naczyniu żaroodpornym.

  2. Posypać kukurydzą i żurawiną.

  3. Posypać przyprawą. Podlać ok 1/4 szklanką wody. Przykryć folią i wstawić do rozgrzanego do 180 stopni piekarnika. Piec 5 - 10 minut po czym zmniejszyć temperaturę do 120-130 stopni i piec jeszcze ok 1,5 godziny.

  4. Jak mięso będzie miękkie rozdrobnić je widelcem i odstawić do ostygnięcia. Dodać musztardę, jogurt, wszystko wymieszać i doprawić solą w razie potrzeby.

  5. Pasuje zarówno na kanapki jak i do tortilli.
    Smacznego.

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (0)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe
Bądź pierwszy. Napisz coś miłego!

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń