Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Schab w nowym wydaniu
Ogórki nie tylko kiszone i konserwowe układamy na półce w spiżarni. Krokodylk...
Odsłon: 7291
Mięciutka pierś kurczaka w kremowym pomidorowym sosie to idealny obiad w upal...
Odsłon: 2745
Przepis dnia
Co powiecie na chrupiące gofry z owocami? Poniżej dzielimy się z Wami przepis...
Odsłon: 20282
Przepis na obiad, w którym mieszamy ze sobą marchewkę, filety z dorsza oraz b...
Odsłon: 596
Ogórki nie tylko kiszone i konserwowe układamy na półce w spiżarni. Krokodylk...
Odsłon: 7291
Mięciutka pierś kurczaka w kremowym pomidorowym sosie to idealny obiad w upal...
Odsłon: 2745
Przepis dnia
Co powiecie na chrupiące gofry z owocami? Poniżej dzielimy się z Wami przepis...
Odsłon: 20282
Przepis na obiad, w którym mieszamy ze sobą marchewkę, filety z dorsza oraz b...
Odsłon: 596
Składniki
Schab pokroić w plasterki i ułożyć w naczyniu żaroodpornym.
Posypać kukurydzą i żurawiną.
Posypać przyprawą. Podlać ok 1/4 szklanką wody. Przykryć folią i wstawić do rozgrzanego do 180 stopni piekarnika. Piec 5 - 10 minut po czym zmniejszyć temperaturę do 120-130 stopni i piec jeszcze ok 1,5 godziny.
Jak mięso będzie miękkie rozdrobnić je widelcem i odstawić do ostygnięcia. Dodać musztardę, jogurt, wszystko wymieszać i doprawić solą w razie potrzeby.
Pasuje zarówno na kanapki jak i do tortilli. Smacznego.