Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Kolejne schaby uwędzone w garnku, polecam, wędlinka bardzo smaczna.
Schab jest naprawdę miękki i soczysty, a przede wszystkim dietetyczny.
Odsłon: 13164
Mięso przygotowane i upieczone według tego przepisu jest aromatyczne i soczys...
Odsłon: 25625
Wędzony metodą w garnku, na zrębkach olcha/buk, wieprzowy schab bez kości. Id...
Odsłon: 3037
Idealna przekąska na każdą imprezę :) Koreczki w formie efektownej półkuli, n...
Odsłon: 98
Pyszny sernik czekoladowy z mascarpone, którego przygotujesz w 15 minut
Odsłon: 115
Niezapomniany smak, tylko zawsze podawano za mało keczupu :) Świetnie sprawdz...
Odsłon: 172
Prosta i szybka sałatka z drobnego makaronu z pomidorami suszonymi, tuńczykie...
Odsłon: 61
Idealna przekąska na każdą imprezę :) Koreczki w formie efektownej półkuli, n...
Odsłon: 98
Pyszny sernik czekoladowy z mascarpone, którego przygotujesz w 15 minut
Odsłon: 115
Niezapomniany smak, tylko zawsze podawano za mało keczupu :) Świetnie sprawdz...
Odsłon: 172
Prosta i szybka sałatka z drobnego makaronu z pomidorami suszonymi, tuńczykie...
Odsłon: 61
Składniki
Wykonanie solanki, peklowanie (solanka z 1 litra wody): W 250 ml.wody gotujemy 5 minut pokrojony czosnek (czosnku nie obieramy), połamane liście laurowe i ziele angielskie. Po procesie gotowania przykrywamy garnuszek i zaparzamy 15 minut. Studzimy. Po ostudzeniu do schłodzonego wywaru dodajemy pozostałą ilość zimnej wody, peklosól i cukier.
Solanką zalewamy kawałki mięsa umieszczone w pojemniku. Mięso musi być przykryte solanką. Pojemnik z mięsem wstawiamy do lodówki.
Peklujemy w lodówce, w temperaturze 4-8 stopni Celsjusza przez 4 dni. Codziennie przekładamy mięso.
Po czasie peklowania, mięso płuczemy pod bieżącą wodą i osznurowujemy.
Wieszamy do osuszenia na kilkanaście godzin.
Po czasie osuszania wędzimy w garnku.
Wędzimy w temperaturze 50-60 st.C. przez 2 godziny, podpiekamy kolejną godzinę, w temperaturze 80 stopni Celsjusza.
Po uwędzeniu wieszamy na kiju i studzimy, po ostudzeniu wkładamy do lodówki.
Uwędzone schaby, w przekroju.
Przepisy Dodatki
Dodatki
Kapusta pekińska na ciepło
Dodatki
Domowy majonez
Dodatki
Pieczona kalarepa
Dodatki
Dip czosnkowy
Kapusta pekińska na ciepło
Zastanawiacie się, co można wyczarować z kapusty pekińskiej? Mój ulubiony prz...
Odsłon: 5674
Domowy majonez
Polecam przepis na smaczny domowy majonez bez konserwantów, który wykonamy w...
Odsłon: 1802