Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Czasami zostaje nam niewykorzystany kawałek sera, czy to twaróg czy feta. Warto wtedy zalać go olejem z dodatkiem ulubionych przypraw.
Na piknik nie musi być zaraz cała blacha ciasta. Mogą być takie ciasteczka....
Odsłon: 235
Fasola Jaś z kiełbasą i boczkiem wędzonym w sosie pomidorowym.
Odsłon: 16
Kokardkowe cudo to delikatna i wyjątkowa przekąska przygotowana z ciasta fran...
Odsłon: 13209
Na piknik nie musi być zaraz cała blacha ciasta. Mogą być takie ciasteczka....
Odsłon: 235
Fasola Jaś z kiełbasą i boczkiem wędzonym w sosie pomidorowym.
Odsłon: 16
Kokardkowe cudo to delikatna i wyjątkowa przekąska przygotowana z ciasta fran...
Odsłon: 13209
Składniki
Ser przekładamy do słoika (kruszymy lub kroimy w kostkę) Warstwy sera przekładamy ziołami i przyprawami.Całość zalewamy olejem. Odstawiamy na 3 dni do lodówki. Za każdym razem możemy przygotowywać sobie inny zestaw ziół , przypraw czy dodatków. Tak przygotowany ser jest smaczny i aromatyczny. Świetnie nadaje się do różnego rodzaju sałatek czy też do kanapek. Najbardziej smakuje mi jednak z dodatkiem suszonych pomidorów i czarnych oliwek.