Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Czasami zostaje nam niewykorzystany kawałek sera, czy to twaróg czy feta. Warto wtedy zalać go olejem z dodatkiem ulubionych przypraw.
Słodki ziemniak w cieście? Uwierzcie, to ciasto cieszy podniebienie..... Bata...
Odsłon: 17
Ach, cóż to jest za chleb..... Na zakwasie, z mnóstwem ziaren i miodem. Nie w...
Odsłon: 2115
Pieczeń podana z kaszą i surówką z kapusty pekińskiej.
Odsłon: 194
Placki ziemniaczane to klasyczne danie, które uwielbia wielu z nas. Złociste,...
Odsłon: 1192
Słodki ziemniak w cieście? Uwierzcie, to ciasto cieszy podniebienie..... Bata...
Odsłon: 17
Ach, cóż to jest za chleb..... Na zakwasie, z mnóstwem ziaren i miodem. Nie w...
Odsłon: 2115
Pieczeń podana z kaszą i surówką z kapusty pekińskiej.
Odsłon: 194
Placki ziemniaczane to klasyczne danie, które uwielbia wielu z nas. Złociste,...
Odsłon: 1192
Składniki
Ser przekładamy do słoika (kruszymy lub kroimy w kostkę) Warstwy sera przekładamy ziołami i przyprawami.Całość zalewamy olejem. Odstawiamy na 3 dni do lodówki. Za każdym razem możemy przygotowywać sobie inny zestaw ziół , przypraw czy dodatków. Tak przygotowany ser jest smaczny i aromatyczny. Świetnie nadaje się do różnego rodzaju sałatek czy też do kanapek. Najbardziej smakuje mi jednak z dodatkiem suszonych pomidorów i czarnych oliwek.