Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Pyszny i prawdziwy ser mozzarella bez konserwantów i sztucznych dodatków. Może być spożywany w naturalnej postaci bądź też w oliwie z dodatkiem przypraw i czosnku.
Garnek, deska do krojenia, łyżka.
Kiełbasa swojska przyprawiona ziołami, grillowana to nasza propozycja na majo...
Odsłon: 236
Sos boloński to klasyka kuchni włoskiej – mięsny sos z pomidorami i warzywami...
Odsłon: 534
Kiełbasa swojska przyprawiona ziołami, grillowana to nasza propozycja na majo...
Odsłon: 236
Sos boloński to klasyka kuchni włoskiej – mięsny sos z pomidorami i warzywami...
Odsłon: 534
Składniki
Przygotowujemy składniki.
Do garnka wlewamy 1 litr mleka , dodajemy 1 łyżeczkę soli i 2 łyżki soku z cytryny. Jajka mieszamy ze śmietaną i jogurtem i powoli dolewamy do mleka.
Mleko i śmietanę z jajkami podgrzewamy na średnim ogniu.
Ser wykładamy na gazę położoną na sicie.
Odciskamy.
Dociskamy miską z wodą i przetrzymujemy prze noc.
Wyjmujemy z gazy i gotowe.
Ser kroimy w kostkę . Do słoika wsypujemy sól i przyprawy. Wkładamy pokrojony ser, zalewamy olejem lub oliwą. Delikatnie wstrząsamy i odstawiamy do lodówki. Niech kilka dni przegryzie się. Smacznego.