Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Pyszny i prawdziwy ser mozzarella bez konserwantów i sztucznych dodatków. Może być spożywany w naturalnej postaci bądź też w oliwie z dodatkiem przypraw i czosnku.
Garnek, deska do krojenia, łyżka.
Przepis dnia
Czekoladowe muffiny to klasyka, która nigdy się nie nudzi. Wilgotne i puszyst...
Odsłon: 254
Nie wiem jak wy ale my uwielbiamy zupy grzybowe różnego rodzaju z pieczarek,...
Odsłon: 356
Brak pomysłu na piątkowy obiad? Oto przepis na kotlety wegetariańskie bez mię...
Odsłon: 4465
Dorada z grilla to jedna z najsmaczniejszych i najzdrowszych morskich ryb. Wp...
Odsłon: 1873
Superszybki makaron z pieczarkami – idealny, gdy głód nie chce czekać. Prosty...
Odsłon: 3694
Przepis dnia
Czekoladowe muffiny to klasyka, która nigdy się nie nudzi. Wilgotne i puszyst...
Odsłon: 254
Nie wiem jak wy ale my uwielbiamy zupy grzybowe różnego rodzaju z pieczarek,...
Odsłon: 356
Brak pomysłu na piątkowy obiad? Oto przepis na kotlety wegetariańskie bez mię...
Odsłon: 4465
Dorada z grilla to jedna z najsmaczniejszych i najzdrowszych morskich ryb. Wp...
Odsłon: 1873
Superszybki makaron z pieczarkami – idealny, gdy głód nie chce czekać. Prosty...
Odsłon: 3694
Składniki
Przygotowujemy składniki.
Do garnka wlewamy 1 litr mleka , dodajemy 1 łyżeczkę soli i 2 łyżki soku z cytryny. Jajka mieszamy ze śmietaną i jogurtem i powoli dolewamy do mleka.
Mleko i śmietanę z jajkami podgrzewamy na średnim ogniu.
Ser wykładamy na gazę położoną na sicie.
Odciskamy.
Dociskamy miską z wodą i przetrzymujemy prze noc.
Wyjmujemy z gazy i gotowe.
Ser kroimy w kostkę . Do słoika wsypujemy sól i przyprawy. Wkładamy pokrojony ser, zalewamy olejem lub oliwą. Delikatnie wstrząsamy i odstawiamy do lodówki. Niech kilka dni przegryzie się. Smacznego.