Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Nieodzownym dodatkiem do mięs grillowanych dla mnie są sery. Nadają się jednak tylko te, które były uprzednio zaparzone (np. w toku produkcji) tj. halloumi, mozarella, oscypek lub mają skórkę jak camembert lub brie. Te ostatnie pod wpływem wysokiej temperatury robią się w środku płynne. Po przekrojeniu bajecznie wypływają. Sery zaparzane w toku produkcji mają inną konsystencję niż reszta serów podpuszczkowych tzn. elastyczną i lekko skrzypią w zębach. W trakcie grillowania miękną, ale nie rozpływają się i pięknie przypiekają.
Polecam. My bardzo lubimy.
Odsłon: 909
Czerwona papryka nadziewana mięsem mielonym, ryżem i warzywami duszonymi w so...
Odsłon: 4545
Smażona ryba w warzywach i sosie pomidorowym. Można ją przygotować kilka dni...
Odsłon: 1162
Z ryżu, pomidorów, czosnku i natki możemy wyczarować pyszną, aromatyczną potr...
Odsłon: 522
Polecam. My bardzo lubimy.
Odsłon: 909
Czerwona papryka nadziewana mięsem mielonym, ryżem i warzywami duszonymi w so...
Odsłon: 4545
Smażona ryba w warzywach i sosie pomidorowym. Można ją przygotować kilka dni...
Odsłon: 1162
Z ryżu, pomidorów, czosnku i natki możemy wyczarować pyszną, aromatyczną potr...
Odsłon: 522
Składniki
Ser camembert nie wymaga przygotowania jeśli ma być saute, czyli bez przypraw. Jeśli ma być przyprawiony trzeba lekko zwilżyć skórkę i obtoczyć go w przyprawach (podobnie jak przygotowuje się do wędzenia – zapraszam do mojego przepisu Ser camembert lub brie wędzony). Ser przed włożeniem do grilla musi mieć temperaturę pokojową. Grillujemy kilkanaście minut – to sprawa gustu – musi być w każdym razie miękki (jak się go delikatnie dotknie czuć że jest płynny). Może pozostać w naturalnym kolorze lub go podsmażyć na złoto.
Ser halloumi trzeba pokroić w plastry i obsmarować oliwą lub olejem. Można posypać przyprawami lub zostawić bez przypraw. Oryginalny halloumi zawiera miętę ale można dostać także np. z chilli. Ser przed włożeniem do grilla musi mieć temperaturę pokojową. Grillujemy kilkanaście minut. Może pozostać w naturalnym kolorze lub go podsmażyć na złoto.