Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Elegancki, łatwy i pyszny śledź na stół wigilijny.
Zapiekana karkówka w sosie cebulowym to danie, które łączy mięso z delikatnym...
Odsłon: 2379
Gołąbki, które robiła nasza babcia i mama, czyli tradycyjne z mięsem mielonym...
Odsłon: 190
Krótko mówiąc jest to pieróg biłgorajski. Pyszny i zdrowy. Polecam.
Odsłon: 13343
W kotletach mielonych wszystko można przemycić. Np zdrowe płatki jaglane a m...
Odsłon: 2632
Zapiekana karkówka w sosie cebulowym to danie, które łączy mięso z delikatnym...
Odsłon: 2379
Gołąbki, które robiła nasza babcia i mama, czyli tradycyjne z mięsem mielonym...
Odsłon: 190
Krótko mówiąc jest to pieróg biłgorajski. Pyszny i zdrowy. Polecam.
Odsłon: 13343
W kotletach mielonych wszystko można przemycić. Np zdrowe płatki jaglane a m...
Odsłon: 2632
Składniki
Wykonanie: Filety śledziowe ułożyć w płaskim naczyniu i zalać mlekiem, po czym odstawić na 2-3 godziny. Po tym czasie lekko opłukać i osuszyć na ręczniku papierowym. Filety przekroić wzdłuż na dwie równe części. Ser żółty, paprykę, korniszony, pieczarki, 1 jajko pokroić w kostkę niekoniecznie w drobną. Razem połączyć, dodać majonez według uznania i starannie wymieszać. Następnie małe miseczki napełniamy przygotowaną sałatką, na niej układamy zwinięte filety, a do środka wkładamy połówki jajka. Dekorujemy majonezem posypując mielona papryką i układamy paseczki z zielonej papryki.