Do góry

Dodatki Przepis na:

Śledź na Wigilię po japońsku

Śledź na Wigilię po japońsku

Autor:

Przepisów i artykułów: 2317 Ocena: 14570

Dodano:

Odsłon: 9438

Elegancki, łatwy i pyszny śledź na stół wigilijny.

Składniki

  • Filety matias 3 szt.
  • Jajka ugotowane na twardo 3 szt.
  • Korniszony 3-4 szt.
  • Ser żółty twardy 10 dag
  • Pieczarki marynowane 1 mały słoiczek
  • Majonez
  • Papryka świeża zielona ½ szt.
  • Papryka słodka mielona
  • Mleko ¾ szklanki
1-2 os. 60 min łatwe przystępne
Reklama
Reklama

Przygotowanie

  1. Wykonanie:
    Filety śledziowe ułożyć w płaskim naczyniu i zalać mlekiem, po czym odstawić na 2-3 godziny. Po tym czasie lekko opłukać i osuszyć na ręczniku papierowym. Filety przekroić wzdłuż na dwie równe części. Ser żółty, paprykę, korniszony, pieczarki, 1 jajko pokroić w kostkę niekoniecznie w drobną. Razem połączyć, dodać majonez według uznania i starannie wymieszać. Następnie małe miseczki napełniamy przygotowaną sałatką, na niej układamy zwinięte filety, a do środka wkładamy połówki jajka. Dekorujemy majonezem posypując mielona papryką i układamy paseczki z zielonej papryki.

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (0)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe
Bądź pierwszy. Napisz coś miłego!

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń