Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Tradycyjnie na Święta w sklepach pojawia się olej lniany o niewiarygodnych właściwościach i jest niezwykle smaczny. Tradycyjnie tez na święta podaje się w nim śledzie.
Pomysł na letni pożywny obiad. Idealny do spakowania i zabrania do pracy. :)
Odsłon: 723
Polecam. Uwielbiamy lody i truskawki.
Odsłon: 691
Pomysł na udka w sosie pomidorowym. Potrawa prosta w przygotowaniu i nie wyma...
Odsłon: 399
Pomysł na sycący i szybki w przygotowaniu obiad bez mięsa. Czosnku każdy może...
Odsłon: 3541
Pomysł na letni pożywny obiad. Idealny do spakowania i zabrania do pracy. :)
Odsłon: 723
Polecam. Uwielbiamy lody i truskawki.
Odsłon: 691
Pomysł na udka w sosie pomidorowym. Potrawa prosta w przygotowaniu i nie wyma...
Odsłon: 399
Pomysł na sycący i szybki w przygotowaniu obiad bez mięsa. Czosnku każdy może...
Odsłon: 3541
Składniki
Śledzie namoczyłam przez noc. Można krócej jak ktoś lubi mocno słone. Cebulę pokroiłam w półplasterki. W naczyniu układałam pokrojone w paseczki śledzie, posypywałam je cebulą i pieprzem i układałam kolejną warstwę. Całość zalałam olejem lnianym. Olej ma ostry korzenny smak. W połączeniu ze śledziami nadaje im bogatego smaku a o wartościach odżywczych i zdrowotnych można napisać książkę.
Smacznego :)