Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Tradycyjnie na Święta w sklepach pojawia się olej lniany o niewiarygodnych właściwościach i jest niezwykle smaczny. Tradycyjnie tez na święta podaje się w nim śledzie.
Uszka z grzybami to jedna z obowiązkowych pozycji na wigilijnym stole. W wiel...
Odsłon: 1015
Polecam. Piernik miodem i przyprawami korzennymi stoi i ten taki jest.
Odsłon: 2858
Polecam. Troszkę pracochłonne, ale warto zrobić.
Odsłon: 960
Polecm. Ja oczywiście zaraz dodałabym np żurawinę, orzechy, ale takie było ży...
Odsłon: 1721
Polecam. Ryby są zdrowe i warto je jeść nie tylko raz w tygodniu.
Odsłon: 14659
Uszka z grzybami to jedna z obowiązkowych pozycji na wigilijnym stole. W wiel...
Odsłon: 1015
Polecam. Piernik miodem i przyprawami korzennymi stoi i ten taki jest.
Odsłon: 2858
Polecam. Troszkę pracochłonne, ale warto zrobić.
Odsłon: 960
Polecm. Ja oczywiście zaraz dodałabym np żurawinę, orzechy, ale takie było ży...
Odsłon: 1721
Polecam. Ryby są zdrowe i warto je jeść nie tylko raz w tygodniu.
Odsłon: 14659
Składniki
Śledzie namoczyłam przez noc. Można krócej jak ktoś lubi mocno słone. Cebulę pokroiłam w półplasterki. W naczyniu układałam pokrojone w paseczki śledzie, posypywałam je cebulą i pieprzem i układałam kolejną warstwę. Całość zalałam olejem lnianym. Olej ma ostry korzenny smak. W połączeniu ze śledziami nadaje im bogatego smaku a o wartościach odżywczych i zdrowotnych można napisać książkę.
Smacznego :)