Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Tradycyjnie na Święta w sklepach pojawia się olej lniany o niewiarygodnych właściwościach i jest niezwykle smaczny. Tradycyjnie tez na święta podaje się w nim śledzie.
Polecam. Doskonale pasuje na rodzinne spotkanie, ale również na kanapki. Po...
Odsłon: 431
Czebureki-chrupiące i rumiane pierogi z soczystym mięsnym farszem. Danie z k...
Odsłon: 5454
Polecam. Doskonale pasuje na rodzinne spotkanie, ale również na kanapki. Po...
Odsłon: 431
Czebureki-chrupiące i rumiane pierogi z soczystym mięsnym farszem. Danie z k...
Odsłon: 5454
Składniki
Śledzie namoczyłam przez noc. Można krócej jak ktoś lubi mocno słone. Cebulę pokroiłam w półplasterki. W naczyniu układałam pokrojone w paseczki śledzie, posypywałam je cebulą i pieprzem i układałam kolejną warstwę. Całość zalałam olejem lnianym. Olej ma ostry korzenny smak. W połączeniu ze śledziami nadaje im bogatego smaku a o wartościach odżywczych i zdrowotnych można napisać książkę.
Smacznego :)