Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Smalec wieprzowy zrobiony ze świeżego, wieprzowego boczku i cebuli, idealny jako smarowidło do chleba.
Łatwa w przygotowaniu, bardzo smakowita.
Odsłon: 3162
Krokiety z mięsem z rosołu to doskonały pomysł na obiad. Mięso niezbyt smaczn...
Odsłon: 552
Pieczona pierś gęsia z sosem czereśniowym i surówką z czerwonej kapusty.
Odsłon: 2301
Łatwa w przygotowaniu, bardzo smakowita.
Odsłon: 3162
Krokiety z mięsem z rosołu to doskonały pomysł na obiad. Mięso niezbyt smaczn...
Odsłon: 552
Pieczona pierś gęsia z sosem czereśniowym i surówką z czerwonej kapusty.
Odsłon: 2301
Składniki
Pokrojony w małą kostkę boczek smażymy na wolnym ogniu pod przykryciem do momentu zarumienienia się skwarek. Do zarumienionych skwarek dodajemy cebulę pokrojoną w kostkę. Dodajemy majeranek i przyprawiamy solą i pieprzem ziołowym. Smażymy aż cebula ładnie się zeszkli. Zawartość z patelni wykładamy do słoiczka, studzimy i ostudzony wstawiamy do lodówki na godzinę. Po godzinie możemy smarować kromkę chleba i się zajadać. Smacznego !!!