Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Prosta w wykonaniu pasta z boczku i wątróbki wieprzowej. Polecam smakoszom wątróbki.
Przepis dnia
Polecam. Rozgrzewajace danie na rodzinne spotkanie.
Odsłon: 1320
Bigos z młodej kapusty zawsze przypomina mi najlepsze smaki dzieciństwa. Młod...
Odsłon: 25026
Bób w pomidorach z tymiankiem to prawdziwa bomba witaminowa i źródło cennych...
Odsłon: 133
Przepis dnia
Polecam. Rozgrzewajace danie na rodzinne spotkanie.
Odsłon: 1320
Bigos z młodej kapusty zawsze przypomina mi najlepsze smaki dzieciństwa. Młod...
Odsłon: 25026
Bób w pomidorach z tymiankiem to prawdziwa bomba witaminowa i źródło cennych...
Odsłon: 133
Składniki
Wątrobę wieprzową umyć, oczyścić z błon, zagotować, odlać pierwsza wodę. Ponownie zalać wodą i gotować do miękkości, wystudzić. Boczek umyć, ugotować w lekko osolonej wodzie, wystudzić. Wątróbkę i boczek zmielić w maszynce, doprawić solą i pieprzem. Dodać posiekany szczypiorek. Wszystkie składniki dobrze ze sobą wymieszać. Gotowe ! Można smarować kanapeczki.
Smacznego.
Uwaga: Jeżeli masa jest zbyt sucha, można dodać 1- 2 łyżki przetopionego smalczyku.