Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Prosta w wykonaniu pasta z boczku i wątróbki wieprzowej. Polecam smakoszom wątróbki.
Danie obiadowe idealne do zabrania do pracy na lunch.
Odsłon: 290
Makaron z kurkami jest prosty i szybki w przygotowaniu, ale potrafi rozpieści...
Odsłon: 83
Przepis dnia
Bardzo proste ciasteczka z francuskim rodowodem. Magdalenki są delikatne, lek...
Odsłon: 2419
Danie obiadowe idealne do zabrania do pracy na lunch.
Odsłon: 290
Makaron z kurkami jest prosty i szybki w przygotowaniu, ale potrafi rozpieści...
Odsłon: 83
Przepis dnia
Bardzo proste ciasteczka z francuskim rodowodem. Magdalenki są delikatne, lek...
Odsłon: 2419
Składniki
Wątrobę wieprzową umyć, oczyścić z błon, zagotować, odlać pierwsza wodę. Ponownie zalać wodą i gotować do miękkości, wystudzić. Boczek umyć, ugotować w lekko osolonej wodzie, wystudzić. Wątróbkę i boczek zmielić w maszynce, doprawić solą i pieprzem. Dodać posiekany szczypiorek. Wszystkie składniki dobrze ze sobą wymieszać. Gotowe ! Można smarować kanapeczki.
Smacznego.
Uwaga: Jeżeli masa jest zbyt sucha, można dodać 1- 2 łyżki przetopionego smalczyku.