Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Nie jest to ani zupa ani danie główne. Ale jest przepyszne smarowidło z mięsa wieprzowego z dodatkiem brandy. Wyśmienity dodatek do własnoręcznie upieczonego żytniego chleba i ogórka małosolnego. Przygotowując je wzorowałam się na pasztetach kuchni francuskiej.
Nie ma to jak maślane ciasteczka - każde z nich kusi swoją słodyczą i rozpływ...
Odsłon: 90
Nasz gulasz hawajski to pyszne, tropikalne danie z nutą słodkości ananasa i a...
Odsłon: 1123
Ostatnio bardzo polubiliśmy domowe pieczywo. Dlatego codziennie eksperymentuj...
Odsłon: 4281
Nie ma to jak maślane ciasteczka - każde z nich kusi swoją słodyczą i rozpływ...
Odsłon: 90
Nasz gulasz hawajski to pyszne, tropikalne danie z nutą słodkości ananasa i a...
Odsłon: 1123
Ostatnio bardzo polubiliśmy domowe pieczywo. Dlatego codziennie eksperymentuj...
Odsłon: 4281
Składniki
Mięso pokroić w grube kawałki. Dodać czosnek, cebulę i przyprawy i sól. Wszystkie drobne przyprawy włożyłam do metalowego koszyczka do parzenia herbaty. W ten sposób uniknęłam wybierania ziarenek z potrawy.
Zalać wodą tak aby przykryć mięso.
Zagotować i zmniejszyć ogień. Gotować 2 godziny. Wyjąć przyprawy. Dodać brandy i ocet , zamieszać i gotować znów 2 godziny. Musi pozostać tylko mięso i tłuszcz. Jeśli jest za mało tłuszczu to trzeba dodać smalcu . Nie oleju i nie masła. Wygotować wodę. Mięso poszarpać widelcem . Będzie bardzo miękkie. Nie kroić , nie mleć. Wystudzić.
Mięso włożyć do słoików i zalać tłuszczem.
Podawać z chlebem i ogórkiem kiszonym lub konserwowym.