Do góry

Dodatki Przepis na:

Smażona sałata rzymska

Smażona sałata rzymska

Autor:

Przepisów i artykułów: 87 Ocena: 717

Dodano:

Odsłon: 845

Od dawna w markecie widywałam sałatę rzymską. I dopiero teraz skusiłam się aby ją kupić. I to był bardzo dobry pomysł. W okresie gdy nie ma młodej kapusty, sałata rzymska uzupełnia jej brak. Dzisiaj usmażyłam ją na maśle bez dodatku wody. I jestem zachwycona jej smakiem. A przy tym przygotowuje się ją bardzo szybko.

Składniki

  • 1 opakowanie sałaty - 2 sztuki młoda cebulka 2 duże ząbki czosnku
  • 50 g masła
  • sól, pieprz świeżo mielony
  • koperek
1-2 os. 15 min łatwe tanie
Reklama
Reklama

Przygotowanie

  1. Oczyścić i przygotować cebulkę, czosnek i sałatę.

  2. Na rozgrzanym maśle podsmażyć pokrojoną cebulkę i czosnek.
    Dodać pokrojoną grubo sałatę.

  3. Wymieszać na patelni i smażyć pod przykryciem na wolnym ogniu. Posolić, posypać pieprzem i gotowe. A, i jeszcze posypać sporą ilością koperku.

    Smacznego!!!

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (4)

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń