Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Duszone vs smażone jabłka najlepiej smakują z naleśnikami lu makaronem. To jest kolejny przepis , który przypomina mi dzieciństwo. Moja mama robiła takie jabłka i podawała je z makaronem. Miam! Smażone jabłka lub jak wolicie duszone są soczyste, mięciutkie i bardzo aromatyczne. Naleśniki z duszonymi jabłkami smakują o wiele lepiej niż z dżemem. Ja nawet tak przygotowane jabłka same wcinam , bez zbędnych dodatków :)
Śledzie w oleju to danie na każdą okazję. Źródło kwasów omega 3, białka i Wit...
Odsłon: 205
Smak dzieciństwa, czyli domowe wafle przekładane masą na bazie galaretki i ml...
Odsłon: 335
Śledzie w oleju to danie na każdą okazję. Źródło kwasów omega 3, białka i Wit...
Odsłon: 205
Smak dzieciństwa, czyli domowe wafle przekładane masą na bazie galaretki i ml...
Odsłon: 335
Składniki
Jak zrobić jabłka z cynamonem Jabłka myjemy, obieramy i kroimy w małe kawałki. Przekładamy do garnuszka, wsypujemy cukier, cynamon i dolewamy wodę. Dusimy na małym ogniu , od czasu do czasu mieszając , przez ok. 20 minut. Jeżeli mieliśmy kwaśne jabłka , możemy dosłodzić jedną łyżeczką cukru. Tak przygotowane jabłka podajemy z naleśnikami, makaronem, jako dodatek do ciast. Smacznego!