Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Leszcz jest przepyszną rybą, często niedocenianą przez nadmiar ości, a warto!
pęseta
Proponuję dziś przepis mojej cioci Basi na pyszne ciasto biszkoptowe przełożo...
Odsłon: 12478
Dynia to prawdziwa królowa jesieni, z której w prosty sposób przygotować możn...
Odsłon: 885
Proponuję dziś przepis mojej cioci Basi na pyszne ciasto biszkoptowe przełożo...
Odsłon: 12478
Dynia to prawdziwa królowa jesieni, z której w prosty sposób przygotować możn...
Odsłon: 885
Składniki
Wyfiletowaną rybę trzeba naciąć, sztuka była spora tak więc i ości, wyjęłam je pęsetą. Oprószyłam przyprawami.
Dokładnie obtoczyłam w mące krupczatce, doskonale wchłania wilgoć i właściwie wystarczy tez za panierkę, jest chrupka. Smażyłam na rumiano, odsączyłam na ręcznikach papierowych i skropiłam sokiem z cytryny. Cześć użyłam do kanapek, na ciepło i zimno.
Smacznego :)