Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Jesienią nie powinno go zabraknąć w naszych domach.Ochroni organizm przed infekcjami, pomoże zwalczyć przeziębienie. Dostarczy mnóstwo witaminy C i witamin z grupy B. Zawiera sporo związków mineralnych takich jak: wapń, potas, żelazo, miedź, magnez i fosfor.
Owsianka z kurkumą – złoto nie tylko dla jelit, ale również serca i mózgu. Kt...
Odsłon: 19
Witajcie kochani biegnę dziś do was z nowym przepisem na domowe frytki, tak w...
Odsłon: 488
Polecam. To jest dobre.
Odsłon: 1993
Wrzesień pachnie ciastem drożdżowym ze śliwkami.
Odsłon: 3981
Owsianka z kurkumą – złoto nie tylko dla jelit, ale również serca i mózgu. Kt...
Odsłon: 19
Witajcie kochani biegnę dziś do was z nowym przepisem na domowe frytki, tak w...
Odsłon: 488
Polecam. To jest dobre.
Odsłon: 1993
Wrzesień pachnie ciastem drożdżowym ze śliwkami.
Odsłon: 3981
Składniki
Owoce umyć, wytrzeć do sucha i zetrzeć na tarce. Część starłam na najmniejszych oczkach i część na grubych. Układać warstwami w słoikach, przesypując każdą warstwę cukrem. Słoiki zakręcić, ustawić w ciemnym miejscu na tydzień. Od czasu do czasu słoikami wstrząsać by ułatwić rozpuszczenie cukru. Z każdym dniem, soku będzie coraz więcej, więc należy go systematycznie zlewać. Przelać do butelek i trzymać w lodówce lub zapasteryzować. W ten sposób otrzymamy sok w najczystszej postaci.