Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Jesienią nie powinno go zabraknąć w naszych domach.Ochroni organizm przed infekcjami, pomoże zwalczyć przeziębienie. Dostarczy mnóstwo witaminy C i witamin z grupy B. Zawiera sporo związków mineralnych takich jak: wapń, potas, żelazo, miedź, magnez i fosfor.
Polecam.
Odsłon: 1289
Polecam. Piernik to zdrowe ciasto. Nie wyobrażamy sobie Świąt Bożego Narodz...
Odsłon: 1669
Sajgonki w nieco zdrowszej wersji. Zamiast smażyć, upiekłam je w piekarniku....
Odsłon: 1151
Polecam.
Odsłon: 1289
Polecam. Piernik to zdrowe ciasto. Nie wyobrażamy sobie Świąt Bożego Narodz...
Odsłon: 1669
Sajgonki w nieco zdrowszej wersji. Zamiast smażyć, upiekłam je w piekarniku....
Odsłon: 1151
Składniki
Owoce umyć, wytrzeć do sucha i zetrzeć na tarce. Część starłam na najmniejszych oczkach i część na grubych. Układać warstwami w słoikach, przesypując każdą warstwę cukrem. Słoiki zakręcić, ustawić w ciemnym miejscu na tydzień. Od czasu do czasu słoikami wstrząsać by ułatwić rozpuszczenie cukru. Z każdym dniem, soku będzie coraz więcej, więc należy go systematycznie zlewać. Przelać do butelek i trzymać w lodówce lub zapasteryzować. W ten sposób otrzymamy sok w najczystszej postaci.