Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Jesienią nie powinno go zabraknąć w naszych domach.Ochroni organizm przed infekcjami, pomoże zwalczyć przeziębienie. Dostarczy mnóstwo witaminy C i witamin z grupy B. Zawiera sporo związków mineralnych takich jak: wapń, potas, żelazo, miedź, magnez i fosfor.
Kotlety faszerowane szynką i serem to klasyczny przepis, który zachwyca swoim...
Odsłon: 3999
Kruche i mocno maślane ciasteczka kakaowe z kawałkami białej czekolady. Bardz...
Odsłon: 181
Rogaliki zrobione tylko z mąki i serka mascarpone. Dwa składniki, do tego ulu...
Odsłon: 593
Ciasto smakuje rewelacyjnie i pięknie wygląda. Masa jogurtowa zrobiona jest z...
Odsłon: 557
Kotlety faszerowane szynką i serem to klasyczny przepis, który zachwyca swoim...
Odsłon: 3999
Kruche i mocno maślane ciasteczka kakaowe z kawałkami białej czekolady. Bardz...
Odsłon: 181
Rogaliki zrobione tylko z mąki i serka mascarpone. Dwa składniki, do tego ulu...
Odsłon: 593
Ciasto smakuje rewelacyjnie i pięknie wygląda. Masa jogurtowa zrobiona jest z...
Odsłon: 557
Składniki
Owoce umyć, wytrzeć do sucha i zetrzeć na tarce. Część starłam na najmniejszych oczkach i część na grubych. Układać warstwami w słoikach, przesypując każdą warstwę cukrem. Słoiki zakręcić, ustawić w ciemnym miejscu na tydzień. Od czasu do czasu słoikami wstrząsać by ułatwić rozpuszczenie cukru. Z każdym dniem, soku będzie coraz więcej, więc należy go systematycznie zlewać. Przelać do butelek i trzymać w lodówce lub zapasteryzować. W ten sposób otrzymamy sok w najczystszej postaci.