Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Propozycja na lekki, zdrowy, aromatyczny i bardzo smaczny sos na bazie jogurtu greckiego z dodatkiem świeżej bazylii i czosnku - idealny do ryb, sałatek i kanapek :)
Krótko mówiąc jest to pieróg biłgorajski. Pyszny i zdrowy. Polecam.
Odsłon: 11959
Przepis dnia
Zupa czardasz, czyli zupa gulaszowa, to tradycyjna potrawa rodem z kuchni węg...
Odsłon: 16446
Przepis dnia
Zapiekanka prowansalska jest pełna soczystych i dojrzałych warzyw, ziół i sos...
Odsłon: 5284
Krótko mówiąc jest to pieróg biłgorajski. Pyszny i zdrowy. Polecam.
Odsłon: 11959
Przepis dnia
Zupa czardasz, czyli zupa gulaszowa, to tradycyjna potrawa rodem z kuchni węg...
Odsłon: 16446
Przepis dnia
Zapiekanka prowansalska jest pełna soczystych i dojrzałych warzyw, ziół i sos...
Odsłon: 5284
Składniki
Listki bazylii delikatnie siekamy. Do miseczki dodajemy jogurt grecki, 2 przeciśnięte przez praskę ząbki czosnku, posiekaną bazylię i zakwaszamy delikatnie sokiem z cytryny. Całość doprawiamy cukrem brzozowym oraz solą i dokładnie mieszamy. Sos odstawiamy na chwilę dla odpowiedniego przejścia smaków i aromatów. Życzę smacznego! :)