Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Sos barbecue, którego używamy głównie jako dodatek do potraw z grilla, zwykle pochodzi ze sklepowych półek. Idealnie sprawdza się podczas letnich wypadów na łono natury, gdzie chcemy delektować się smakiem smażonego lub grillowanego mięsa. Sos BBQ można przygotować również samodzielnie w domu! W kilka chwil można przygotować wyborny sos, który zaskoczy was swoim smakiem. Zobaczcie nasz przepis na sos barbecue!
Taki słodki drobiazg do kawy. Polecam. Zrobienie takich ciasteczek, to dosłow...
Odsłon: 2950
Takie ogórki konserwowe bardzo dobrze smakują. Polecam.
Odsłon: 897
Pyszny, delikatny deser. Pianka rozpływa się w ustach. Mus dyniowy dodaje wyr...
Odsłon: 2431
Półka w spiżarni zawsze ugina się pod ciężarem takich słoiczków. Jest kilka p...
Odsłon: 6777
Taki słodki drobiazg do kawy. Polecam. Zrobienie takich ciasteczek, to dosłow...
Odsłon: 2950
Takie ogórki konserwowe bardzo dobrze smakują. Polecam.
Odsłon: 897
Pyszny, delikatny deser. Pianka rozpływa się w ustach. Mus dyniowy dodaje wyr...
Odsłon: 2431
Półka w spiżarni zawsze ugina się pod ciężarem takich słoiczków. Jest kilka p...
Odsłon: 6777
Składniki
Cebulę i czosnek zeszklić na oleju, dodać pomidory z puszki i wodę, całość zagotować.
Dodać pozostałe składniki: musztardę Dijon, ocet winny, sos Worchesteire, wędzoną paprykę, chili, brązowy cukier, miód, sól i pieprz, gotować na małym ogniu 10 minut, aż sos zgęstnieje.
Ostudzić i zmiksować na gładki sos, przechowywać w lodówce do 3 tygodni.