Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Sos barbecue, którego używamy głównie jako dodatek do potraw z grilla, zwykle pochodzi ze sklepowych półek. Idealnie sprawdza się podczas letnich wypadów na łono natury, gdzie chcemy delektować się smakiem smażonego lub grillowanego mięsa. Sos BBQ można przygotować również samodzielnie w domu! W kilka chwil można przygotować wyborny sos, który zaskoczy was swoim smakiem. Zobaczcie nasz przepis na sos barbecue!
Dziś pierwszy raz przedstawiam wam mój przepis na Sernik jaglany na zimno. Bo...
Odsłon: 123
Sernik jest kremowy, dostatecznie słodki, przełamany delikatnie kwaskowym m...
Odsłon: 329
Dziś pierwszy raz przedstawiam wam mój przepis na Sernik jaglany na zimno. Bo...
Odsłon: 123
Sernik jest kremowy, dostatecznie słodki, przełamany delikatnie kwaskowym m...
Odsłon: 329
Składniki
Cebulę i czosnek zeszklić na oleju, dodać pomidory z puszki i wodę, całość zagotować.
Dodać pozostałe składniki: musztardę Dijon, ocet winny, sos Worchesteire, wędzoną paprykę, chili, brązowy cukier, miód, sól i pieprz, gotować na małym ogniu 10 minut, aż sos zgęstnieje.
Ostudzić i zmiksować na gładki sos, przechowywać w lodówce do 3 tygodni.