Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Sos barbecue, którego używamy głównie jako dodatek do potraw z grilla, zwykle pochodzi ze sklepowych półek. Idealnie sprawdza się podczas letnich wypadów na łono natury, gdzie chcemy delektować się smakiem smażonego lub grillowanego mięsa. Sos BBQ można przygotować również samodzielnie w domu! W kilka chwil można przygotować wyborny sos, który zaskoczy was swoim smakiem. Zobaczcie nasz przepis na sos barbecue!
Galareta wieprzowa z nóżek i golonek to specjalność kuchni tradycyjnej. W róż...
Odsłon: 315
Proponujemy danie postne z ziemniaków, które nam zostały z z poprzedniego obi...
Odsłon: 719
Zrazy nadziewane i zawijane można robić z różnych mięs, ale te klasyczne są z...
Odsłon: 736
Sos winogronowy jest świetnym dodatkiem do gotowanych, pieczonych oraz smażon...
Odsłon: 32
Galareta wieprzowa z nóżek i golonek to specjalność kuchni tradycyjnej. W róż...
Odsłon: 315
Proponujemy danie postne z ziemniaków, które nam zostały z z poprzedniego obi...
Odsłon: 719
Zrazy nadziewane i zawijane można robić z różnych mięs, ale te klasyczne są z...
Odsłon: 736
Sos winogronowy jest świetnym dodatkiem do gotowanych, pieczonych oraz smażon...
Odsłon: 32
Składniki
Cebulę i czosnek zeszklić na oleju, dodać pomidory z puszki i wodę, całość zagotować.
Dodać pozostałe składniki: musztardę Dijon, ocet winny, sos Worchesteire, wędzoną paprykę, chili, brązowy cukier, miód, sól i pieprz, gotować na małym ogniu 10 minut, aż sos zgęstnieje.
Ostudzić i zmiksować na gładki sos, przechowywać w lodówce do 3 tygodni.