Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Częsty składnik różnego rodzaju potraw.
Ciasto piernikowe z orzechowym kremem to prawdziwa pychotka bożonarodzeniowa,...
Odsłon: 11846
Pieczenie, zdobienie pierniczków to cudowna zabawa dla dzieci i dorosłych. Z...
Odsłon: 1297
Szybka i pyszna sałatka na każdą okazję.
Odsłon: 12487
Wyjątkowy w smaku, tradycyjny śledź w pysznej zalewie. W naszym domu raczej n...
Odsłon: 3472
Ciasto piernikowe z orzechowym kremem to prawdziwa pychotka bożonarodzeniowa,...
Odsłon: 11846
Pieczenie, zdobienie pierniczków to cudowna zabawa dla dzieci i dorosłych. Z...
Odsłon: 1297
Szybka i pyszna sałatka na każdą okazję.
Odsłon: 12487
Wyjątkowy w smaku, tradycyjny śledź w pysznej zalewie. W naszym domu raczej n...
Odsłon: 3472
Składniki
W rondelku podgrzać mleko z zielem angielskim, liściem laurowym i cebulą /w całości/. Poczekać aż ostygnie a w międzyczasie na głębokiej patelni roztopić masło i wsypać do niego mąkę. Smażyć przez chwilę, aż mąka nabierze złotego koloru, następnie wlać mleko / już odcedzone -bez cebuli i przypraw/ i dokładnie wymieszać aby pozbyć się grudek. Po krótkiej chwili sos zacznie gęstnieć, wtedy doprawić solą, pieprzem i gałką muszkatołową.