Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Częsty składnik różnego rodzaju potraw.
Imprezowe paszteciki z wędliną i ogórkiem są wyjątkową, pyszną i orzeźwiającą...
Odsłon: 1321
To tradycyjny sernik. Delikatny smak cytryny i jeszcze smak czarnej porzeczki...
Odsłon: 8765
Polecam. Zaskakujący dodatek do farszu, ale zapewniam, że genialny. Nie ukr...
Odsłon: 3147
Polecam.
Odsłon: 1952
Imprezowe paszteciki z wędliną i ogórkiem są wyjątkową, pyszną i orzeźwiającą...
Odsłon: 1321
To tradycyjny sernik. Delikatny smak cytryny i jeszcze smak czarnej porzeczki...
Odsłon: 8765
Polecam. Zaskakujący dodatek do farszu, ale zapewniam, że genialny. Nie ukr...
Odsłon: 3147
Polecam.
Odsłon: 1952
Składniki
W rondelku podgrzać mleko z zielem angielskim, liściem laurowym i cebulą /w całości/. Poczekać aż ostygnie a w międzyczasie na głębokiej patelni roztopić masło i wsypać do niego mąkę. Smażyć przez chwilę, aż mąka nabierze złotego koloru, następnie wlać mleko / już odcedzone -bez cebuli i przypraw/ i dokładnie wymieszać aby pozbyć się grudek. Po krótkiej chwili sos zacznie gęstnieć, wtedy doprawić solą, pieprzem i gałką muszkatołową.