Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Częsty składnik różnego rodzaju potraw.
Polecam. Domowa wędlina zawsze najlepsza.
Odsłon: 1145
Dynia to prawdziwa królowa jesiennego stołu. Jest smaczna, zdrowa i łatwa w p...
Odsłon: 1737
Przepis dnia
Gołąbki bez zawijania to uproszczona forma tradycyjnych gołąbków, czyli kotle...
Odsłon: 5834
Polecam. Domowa wędlina zawsze najlepsza.
Odsłon: 1145
Dynia to prawdziwa królowa jesiennego stołu. Jest smaczna, zdrowa i łatwa w p...
Odsłon: 1737
Przepis dnia
Gołąbki bez zawijania to uproszczona forma tradycyjnych gołąbków, czyli kotle...
Odsłon: 5834
Składniki
W rondelku podgrzać mleko z zielem angielskim, liściem laurowym i cebulą /w całości/. Poczekać aż ostygnie a w międzyczasie na głębokiej patelni roztopić masło i wsypać do niego mąkę. Smażyć przez chwilę, aż mąka nabierze złotego koloru, następnie wlać mleko / już odcedzone -bez cebuli i przypraw/ i dokładnie wymieszać aby pozbyć się grudek. Po krótkiej chwili sos zacznie gęstnieć, wtedy doprawić solą, pieprzem i gałką muszkatołową.