Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Częsty składnik różnego rodzaju potraw.
Pyszna, rozgrzewająca zupa na mleku kokosowym z pastą tom yum. Zupa jest bard...
Odsłon: 339
Ciasto gruszkowe, zwane też u nas babką gruszkową, to przepis, który powinni...
Odsłon: 15120
Wrzesień pachnie ciastem drożdżowym ze śliwkami.
Odsłon: 3067
Pyszna, rozgrzewająca zupa na mleku kokosowym z pastą tom yum. Zupa jest bard...
Odsłon: 339
Ciasto gruszkowe, zwane też u nas babką gruszkową, to przepis, który powinni...
Odsłon: 15120
Wrzesień pachnie ciastem drożdżowym ze śliwkami.
Odsłon: 3067
Składniki
W rondelku podgrzać mleko z zielem angielskim, liściem laurowym i cebulą /w całości/. Poczekać aż ostygnie a w międzyczasie na głębokiej patelni roztopić masło i wsypać do niego mąkę. Smażyć przez chwilę, aż mąka nabierze złotego koloru, następnie wlać mleko / już odcedzone -bez cebuli i przypraw/ i dokładnie wymieszać aby pozbyć się grudek. Po krótkiej chwili sos zacznie gęstnieć, wtedy doprawić solą, pieprzem i gałką muszkatołową.