Do góry

Dodatki Przepis na:

Sos chrzanowo - ananasowy do jajek

Sos chrzanowo - ananasowy do jajek

Autor:

Przepisów i artykułów: 40 Ocena: 805

Dodano:

Odsłon: 2669

Prosty i szybki w przygotowaniu

Składniki

  • 200 g śmietany 18%
  • 200 g majonezu
  • 3 łyżki stołowe chrzanu ze słoiczka
  • 4 krążki ananasa z puszki
  • 2 średnie ogórki kiszone
  • pęczek szczypiorku
  • sól, pieprz do smaku
> 6 os. 15 min łatwe tanie
Reklama
Reklama

Przygotowanie

  1. Krążki ananasa zetrzeć na tarce o grubych oczkach razem z ogórkami. Szczypiorek opłukać i drobno pokroić. Wszystkie składniki ze sobą połączyć, wymieszać i nałożyć na zimne połówki jajek. Schłodzić.
    Sosu wystarczy na około 30 jajek.

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (2)

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń