Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Krótko mówiąc jest to pieróg biłgorajski. Pyszny i zdrowy. Polecam.
Odsłon: 11961
Przepis dnia
Zupa czardasz, czyli zupa gulaszowa, to tradycyjna potrawa rodem z kuchni węg...
Odsłon: 16479
Przepis dnia
Zapiekanka prowansalska jest pełna soczystych i dojrzałych warzyw, ziół i sos...
Odsłon: 5299
Krótko mówiąc jest to pieróg biłgorajski. Pyszny i zdrowy. Polecam.
Odsłon: 11961
Przepis dnia
Zupa czardasz, czyli zupa gulaszowa, to tradycyjna potrawa rodem z kuchni węg...
Odsłon: 16479
Przepis dnia
Zapiekanka prowansalska jest pełna soczystych i dojrzałych warzyw, ziół i sos...
Odsłon: 5299
Składniki
Masło rozpuścić na patelni ,wsypać mąkę i smażyć na średnim ogniu 2-3 min ,tak żeby mąka się nie przyrumieniła. Dodać chrzan i smażyć 2 min. Następnie ,mieszając ,powoli wlać 120 ml wody ,wrzucić kostkę bulionową i gotować 6 min. Śmietanę rozbełtać z kilkoma łyżkami sosu i wlać do reszty. Doprawić do smaku cukrem ,solą pieprzem oraz sokiem z cytryny. Zagotować ,zdjąć z ognia.