Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Sos chrzanowy przygotowany do dania z ozorków wieprzowych. Jest łatwy i prosty w przygotowaniu. Polecam
rondel, szklanka, trzepaczka kuchenna, łyżka,
Domowa wędlina najlepsza.
Odsłon: 37686
Bardzo smaczna, pożywna zupa.
Odsłon: 3664
Lżejsze kofty pełne smaku!
Odsłon: 29
Domowa wędlina najlepsza.
Odsłon: 37686
Bardzo smaczna, pożywna zupa.
Odsłon: 3664
Lżejsze kofty pełne smaku!
Odsłon: 29
Składniki
Na rozgrzane masło mieszając trzepaczką kuchenną wsypujemy mąkę, po połączeniu wlewamy bulion ( u mnie z gotowania ozorków) oczywiście cały czas mieszając dodajemy również śmietanę. Całość doprowadzamy do zagotowania zmniejszając płomień ognia na najmniejszy , dodajemy chrzan tarty oraz szczyptę cukru, chwilkę gotujemy, cały czas energicznie mieszając do połączenia składników. Wyłączamy i sos gotowy. Smacznego
Sos chrzanowy gotowy do podania.