Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Sos chrzanowy przygotowany do dania z ozorków wieprzowych. Jest łatwy i prosty w przygotowaniu. Polecam
rondel, szklanka, trzepaczka kuchenna, łyżka,
Przepis na obiad, w którym mieszamy ze sobą marchewkę, filety z dorsza oraz b...
Odsłon: 81
Przepis na pyszne i mocno kremowe risotto z bobem, boczkiem i prażonymi ziarn...
Odsłon: 4689
Przepis na obiad, w którym mieszamy ze sobą marchewkę, filety z dorsza oraz b...
Odsłon: 81
Przepis na pyszne i mocno kremowe risotto z bobem, boczkiem i prażonymi ziarn...
Odsłon: 4689
Składniki
Na rozgrzane masło mieszając trzepaczką kuchenną wsypujemy mąkę, po połączeniu wlewamy bulion ( u mnie z gotowania ozorków) oczywiście cały czas mieszając dodajemy również śmietanę. Całość doprowadzamy do zagotowania zmniejszając płomień ognia na najmniejszy , dodajemy chrzan tarty oraz szczyptę cukru, chwilkę gotujemy, cały czas energicznie mieszając do połączenia składników. Wyłączamy i sos gotowy. Smacznego
Sos chrzanowy gotowy do podania.