Do góry

Dodatki Przepis na:

Sos czosnkowo-grzybowy.

Sos czosnkowo-grzybowy.

Autor:

Przepisów i artykułów: 861 Ocena: 17784

Dodano:

Odsłon: 4567

Sos na bazie jogurtu naturalnego z marynowanymi grzybkami,świetny dodatek do wędlin,mięsa jak i warzyw.

Składniki

  • jogurt naturalny Grecki 400ml
  • majonez 2 łyżki
  • czosnek 5 ząbków
  • koperek mały pęczek
  • maślaki marynowane 4-5 łyżek.
  • Pieprz czarny
  • sól
5-6 os. 15 min łatwe tanie
Reklama
Reklama
Sos czosnkowo-grzybowy.

Przygotowanie

  1. Jogurt i majonez przełożyć do miseczki.
    Dodać przeciśnięty przez praskę czosnek,posiekany koperek,pokrojone maślaczki lub inne grzyby marynowane.

    Doprawić do smaku solą i pieprzem.

    Odstawić na pół godz.by smaki się przegryzły.



    Smacznego!

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (22)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe

zdjecie uzytkownika

ErJot 23 marca 2019 Ja bym się skusiła na kanapkę z wędliną i tym sosem. Albo na gotowane jajka... Albo cokolwiek bo ten sos jest bardzo apetyczny:)

0 Kto głosował? | Odpowiedz

zdjecie uzytkownika

Nevermore 14 stycznia 2019 Do wędliny na śniadanie pyszny dodatek, ale sprawdza się wszędzie, pycha :) Odpowiedzi: 1 ▼

2 Kto głosował? | Odpowiedz

zdjecie uzytkownika

fafiatko 14 stycznia 2019 OOO! coś nowego i pysznego dla mnie, sos mocno czosnkowy z marynowanymi grzybkami- petarda! Odpowiedzi: 8 ▼

2 Kto głosował? | Odpowiedz

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń