Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Gołąbki to dość pracochłonne, ale niezwykle smaczne, uwielbiane przez wiele osób danie. Sekret ich smaku tkwi nie tylko w soczystym farszu owiniętym mięciutką kapustą. O ostatecznym efekcie przesądza sos, który może podkreślić walory dania lub popsuć nawet najbardziej udane. Nie oznacza to, że sos do gołąbków wymaga skomplikowanych przygotowań. Wprost przeciwnie – im prostszy, tym lepiej się sprawdzi!
Lekkie ciasto z kiwi bez pieczenia to idealna propozycja na letnie, upalne dn...
Odsłon: 37763
Chrupiące mięsko w wyjątkowym piwnym sosie. Z dodatkiem ziemniaków i ogórka k...
Odsłon: 384
Pyszne, puszyste ciasto marchewkowe z nutą czekolady. * Jeśli wolisz klasyc...
Odsłon: 144
Nie ma Święt Bożego Narodzenia bez piernika. Bardzo ważny jest miód dodawany...
Odsłon: 365
Dzisiaj przychodzę do Was z przepisem na pyszne ciasto, które ozdobi niejedną...
Odsłon: 9224
Lekkie ciasto z kiwi bez pieczenia to idealna propozycja na letnie, upalne dn...
Odsłon: 37763
Chrupiące mięsko w wyjątkowym piwnym sosie. Z dodatkiem ziemniaków i ogórka k...
Odsłon: 384
Pyszne, puszyste ciasto marchewkowe z nutą czekolady. * Jeśli wolisz klasyc...
Odsłon: 144
Nie ma Święt Bożego Narodzenia bez piernika. Bardzo ważny jest miód dodawany...
Odsłon: 365
Dzisiaj przychodzę do Was z przepisem na pyszne ciasto, które ozdobi niejedną...
Odsłon: 9224
Składniki
Wlej do garnka bulion i wymieszaj z koncentratem pomidorowym. Zagotuj na niskiej mocy palnika.
Dodaj do wywaru oregano, majeranek i cukier. Gotuj jeszcze przez chwilę. Odlej około 100 ml wywaru i przestudź.
Połącz przestudzony wywar ze śmietaną i mąką. Wymieszaj dokładnie – tak, by nie było grudek mąki.
Zahartowaną śmietanę z mąką wlej do garnka z gotującym się sosem. Wymieszaj.
Połącz wywar z passatą pomidorową. Gotuj jeszcze przez chwilę. dopraw do smaku solą i pieprzem.