Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Gołąbki to dość pracochłonne, ale niezwykle smaczne, uwielbiane przez wiele osób danie. Sekret ich smaku tkwi nie tylko w soczystym farszu owiniętym mięciutką kapustą. O ostatecznym efekcie przesądza sos, który może podkreślić walory dania lub popsuć nawet najbardziej udane. Nie oznacza to, że sos do gołąbków wymaga skomplikowanych przygotowań. Wprost przeciwnie – im prostszy, tym lepiej się sprawdzi!
Przepis na lekkie placuszki z twarogiem i jabłkami bez cukru.
Odsłon: 1068
Przepis na lekkie placuszki z twarogiem i jabłkami bez cukru.
Odsłon: 1068
Składniki
Wlej do garnka bulion i wymieszaj z koncentratem pomidorowym. Zagotuj na niskiej mocy palnika.
Dodaj do wywaru oregano, majeranek i cukier. Gotuj jeszcze przez chwilę. Odlej około 100 ml wywaru i przestudź.
Połącz przestudzony wywar ze śmietaną i mąką. Wymieszaj dokładnie – tak, by nie było grudek mąki.
Zahartowaną śmietanę z mąką wlej do garnka z gotującym się sosem. Wymieszaj.
Połącz wywar z passatą pomidorową. Gotuj jeszcze przez chwilę. dopraw do smaku solą i pieprzem.