Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Wspaniały dodatek do makaronu zawierający dużo warzyw i aromatycznych przypraw.
Truskawkowy sezon czas zacząć! A czy jest coś lepszego niż połączenie soczyst...
Odsłon: 227
Sezon na rabarbar w pełni, więc dziś zrobimy najlepsze, najpyszniejsze ciasto...
Odsłon: 94
Smakowite śniadanie.
Odsłon: 26
Wyborne pierogi z cieniusieńkim i delikatnym ciastem pierogowym. Proporcje na...
Odsłon: 26
Truskawkowy sezon czas zacząć! A czy jest coś lepszego niż połączenie soczyst...
Odsłon: 227
Sezon na rabarbar w pełni, więc dziś zrobimy najlepsze, najpyszniejsze ciasto...
Odsłon: 94
Smakowite śniadanie.
Odsłon: 26
Wyborne pierogi z cieniusieńkim i delikatnym ciastem pierogowym. Proporcje na...
Odsłon: 26
Składniki
Pomidory sparzyć, obrać ze skórki i pokroić do garnka, dodać pokrojoną cebulę,paprykę, czosnek i dusić ok. 1 godz. 30 min. Po tym czasie zblendować i dodać przyprawy. Wszystko przegotować i przełożyć gorące do słoików. Słoiki pasteryzować ok. 15 - 20 min. od zagotowania wody.
Dowolny makaron ugotowć i odcedzić. Sos podgrzać w rondelku, gorącym polać makaron i przemieszać. Drugi sposób podania to wcześniej ugotowany makaron podsmażyć na maśle na patelni i wlać sos ze słoika. Wszystko dobrze podgrzać mieszając aby makaron nie przywarł do patelni. Całość przełożyć do miski lub od razu na talerze.