Do góry

Dodatki Przepis na:

Sos do mięs

Sos do mięs

Autor:

Przepisów i artykułów: 550 Ocena: 5197

Dodano:

Odsłon: 646

Świetny sos na bazie majonezu z warzywami konserwowymi. Świetnie sprawdzi się do mięs pieczonych i z grilla.

Składniki

  • Majonez - 100g
  • Jogurt naturalny - 100g
  • Ogórki kiszone - 2szt
  • Ogórki konserwowe - 2szt
  • Papryka marynowana - 3 plastry
  • Grzyby marynowane - 10szt
  • Cebulki perłowe / koktajlowe - 15szt
  • Pieprz i sól do smaku
> 6 os. 15 min łatwe tanie
Reklama
Reklama
Sos do mięs

Przygotowanie

  1. Ogórki, paprykę i cebulki kroimy w drobną kostkę. Grzyby płuczemy i również kroimy drobno. Warzywa i grzyby mieszamy z majonezem i jogurtem. Doprawiamy do smaku solą i pieprzem. Odstawiamy do lodówki na godzinę. Sos świetnie pasuje do mięs.

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (0)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe
Bądź pierwszy. Napisz coś miłego!

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń