Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Kanie przeważnie smażę w panierce jak kotlety lub dodaję do jajecznicy, ale tym razem postanowiłem zrobić sos. Okazał się uniwersalny - nadaje się jako dodatek do ziemniaków, makaronu czy kaszy.
Krótko mówiąc jest to pieróg biłgorajski. Pyszny i zdrowy. Polecam.
Odsłon: 13174
W kotletach mielonych wszystko można przemycić. Np zdrowe płatki jaglane a m...
Odsłon: 2532
Wrzesień pachnie ciastem drożdżowym ze śliwkami.
Odsłon: 3683
Ciasto z kremem serowym i jagodami. Wspaniałe ciasto z pysznym kremem serowy...
Odsłon: 4633
Krótko mówiąc jest to pieróg biłgorajski. Pyszny i zdrowy. Polecam.
Odsłon: 13174
W kotletach mielonych wszystko można przemycić. Np zdrowe płatki jaglane a m...
Odsłon: 2532
Wrzesień pachnie ciastem drożdżowym ze śliwkami.
Odsłon: 3683
Ciasto z kremem serowym i jagodami. Wspaniałe ciasto z pysznym kremem serowy...
Odsłon: 4633
Składniki
Kanie pokroić w dość dużą kostkę, a cebulę w kostkę lub piórka - jak kto lubi.
Na patelni roztopić masło - ok. 2 łyżki. Cebulę podsmażyć na złoty kolor.
Dodać grzyby i dusić aż zmiękną. Następnie przyprawić solą, pieprzem i majerankiem.
Na koniec dodać śmietanę i delikatnie wymieszać.
Smacznego!