Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Kanie przeważnie smażę w panierce jak kotlety lub dodaję do jajecznicy, ale tym razem postanowiłem zrobić sos. Okazał się uniwersalny - nadaje się jako dodatek do ziemniaków, makaronu czy kaszy.
Przepis dnia
Proste danie: świeże grzyby prosto z lasu przyrządzone w gęstym sosie śmietan...
Odsłon: 950
Dzisiaj zrobiona przyda się później do zup, sosów, innych potraw. Polecam.
Odsłon: 147
Przepis dnia
Proste danie: świeże grzyby prosto z lasu przyrządzone w gęstym sosie śmietan...
Odsłon: 950
Dzisiaj zrobiona przyda się później do zup, sosów, innych potraw. Polecam.
Odsłon: 147
Składniki
Kanie pokroić w dość dużą kostkę, a cebulę w kostkę lub piórka - jak kto lubi.
Na patelni roztopić masło - ok. 2 łyżki. Cebulę podsmażyć na złoty kolor.
Dodać grzyby i dusić aż zmiękną. Następnie przyprawić solą, pieprzem i majerankiem.
Na koniec dodać śmietanę i delikatnie wymieszać.
Smacznego!