Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Danie sezonowe, jesienne w sosie śmietanowym na bazie wiejskiej, wspomnieniowej śmietany.
Sałatka z tuńczyka z rzodkiewką to doskonałe z pieczonymi ziemniakiem to dosk...
Odsłon: 243
Polecam, pyszna zupa.
Odsłon: 1323
Prosta do przygotowania sałatka, idealna na różne okazje. Jest smaczna i kolo...
Odsłon: 4149
Idealne ciasto na rodzinne imprezy i święta, oczywiście dla dorosłych. Cisto...
Odsłon: 1114
Sałatka z tuńczyka z rzodkiewką to doskonałe z pieczonymi ziemniakiem to dosk...
Odsłon: 243
Polecam, pyszna zupa.
Odsłon: 1323
Prosta do przygotowania sałatka, idealna na różne okazje. Jest smaczna i kolo...
Odsłon: 4149
Idealne ciasto na rodzinne imprezy i święta, oczywiście dla dorosłych. Cisto...
Odsłon: 1114
Składniki
Grzyby po oczyszczeniu opłukałem zimną wodą. Osuszyłem. Następnie pokroiłem, kapelusze na paski, nóżki w plastry. Cebulę drobno posiekałem, czosnek przecisnąłem przez praskę. Na patelni roztopiłem ok. 30 g masła i 1 łyżkę oliwy. Wrzuciłem cebulę, smażyłem przez ok. 5-7 minut, aby delikatnie zrumienić składniki. Wlałem wino i na większym ogniu zagotowałem, pogotowałem przez minutę, aż większość płynu wyparowała i na patelni pozostała gęsta emulsja. Dodałem resztę masła i oliwę. Zwiększyłem ogień, dodałem grzyby i smażyłem je na dużym ogniu ok. 6 minut od czasu do czasu mieszałem. Pod koniec gotowania doprawiłem solą i pieprzem. Wlałem śmietanę, zagotowałem na średnim ogniu. Gotowałem ok. 2 minuty do czasu zgęstnienia sosu. Na koniec dodałem pokrojoną natkę pietruszki.