Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Delikatny, kremowy sos holenderski to klasyka kuchni francuskiej. Idealny do szparagów, jajek po benedyktyńsku, ryb czy warzyw gotowanych na parze. Kremowy, delikatny i gotowy w kilka minut.
Czy można przygotować lasagne bez makaronu? Jeśli najdzie cię nagła chęć na t...
Odsłon: 2008
Do przygotowania tych lodów wystarczy 1 minuta oraz 3 proste składniki: mrożo...
Odsłon: 38624
Lekki jogurtowy deser z galaretką i musli. Pyszny i słodki. Szybki do zrobien...
Odsłon: 1347
Czy można przygotować lasagne bez makaronu? Jeśli najdzie cię nagła chęć na t...
Odsłon: 2008
Do przygotowania tych lodów wystarczy 1 minuta oraz 3 proste składniki: mrożo...
Odsłon: 38624
Lekki jogurtowy deser z galaretką i musli. Pyszny i słodki. Szybki do zrobien...
Odsłon: 1347
Składniki
W rondelku rozpuszczamy masło. Następnie żółtka umieszczamy w misce nad garnkiem z lekko gotującą się wodą (kąpiel wodna). Miska nie powinna dotykać wody. Ubijamy żółtka rózgą aż masa lekko zgęstnieje i stanie się jaśniejsza.
Powoli cienkim strumieniem wlewamy rozpuszczone masło, cały czas energicznie ubijając. Gdy sos zgęstnieje dodajemy sok z cytryny, sól i pieprz. Sos holenderski jest gotowy do podania. Smacznego