Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Wyrazisty w smaku o kremowej, gęstej konsystencji. Stanowi doskonały dodatek do jajek, wędzonego łososia oraz gotowanych warzyw. Jego przygotowanie zajmie Wam dosłownie chwilę.
Ciasto piernikowe z orzechowym kremem to prawdziwa pychotka bożonarodzeniowa,...
Odsłon: 12488
Pieczenie, zdobienie pierniczków to cudowna zabawa dla dzieci i dorosłych. Z...
Odsłon: 1408
Szybka i pyszna sałatka na każdą okazję.
Odsłon: 13462
Wyjątkowy w smaku, tradycyjny śledź w pysznej zalewie. W naszym domu raczej n...
Odsłon: 5685
Ciasto piernikowe z orzechowym kremem to prawdziwa pychotka bożonarodzeniowa,...
Odsłon: 12488
Pieczenie, zdobienie pierniczków to cudowna zabawa dla dzieci i dorosłych. Z...
Odsłon: 1408
Szybka i pyszna sałatka na każdą okazję.
Odsłon: 13462
Wyjątkowy w smaku, tradycyjny śledź w pysznej zalewie. W naszym domu raczej n...
Odsłon: 5685
Składniki
Masło rozpuścić w garnku.
Białka oddziel od żółtek. W garnku nastaw wodę, nad garnkiem z gotującą się wodą umieść miskę z żółtkami i ubijaj je na parze.
Naczynie z ubitymi jajkami zdejmij z garnka i dodaj małym strumieniem rozpuszczone masło. Mieszaj wszystkie składniki do otrzymania gładkiej, kremowej konsystencji.
Na koniec wyciśnij sok z połówki cytryny i dodaj go do sosu. Dopraw solą i pieprzem.