Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Wyrazisty w smaku o kremowej, gęstej konsystencji. Stanowi doskonały dodatek do jajek, wędzonego łososia oraz gotowanych warzyw. Jego przygotowanie zajmie Wam dosłownie chwilę.
Pyszna tarta z owocami lata to radość dla oczu i rozkosz dla podniebienia! :)
Odsłon: 54
Zupa wiśniowa to najlepsza zupa owocowa w sezonie letnim. Zdrowa i smaczna z...
Odsłon: 576
Ogórki nie tylko kiszone i konserwowe układamy na półce w spiżarni. Krokodylk...
Odsłon: 5559
Pyszna tarta z owocami lata to radość dla oczu i rozkosz dla podniebienia! :)
Odsłon: 54
Zupa wiśniowa to najlepsza zupa owocowa w sezonie letnim. Zdrowa i smaczna z...
Odsłon: 576
Ogórki nie tylko kiszone i konserwowe układamy na półce w spiżarni. Krokodylk...
Odsłon: 5559
Składniki
Masło rozpuścić w garnku.
Białka oddziel od żółtek. W garnku nastaw wodę, nad garnkiem z gotującą się wodą umieść miskę z żółtkami i ubijaj je na parze.
Naczynie z ubitymi jajkami zdejmij z garnka i dodaj małym strumieniem rozpuszczone masło. Mieszaj wszystkie składniki do otrzymania gładkiej, kremowej konsystencji.
Na koniec wyciśnij sok z połówki cytryny i dodaj go do sosu. Dopraw solą i pieprzem.