Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepyszny sos kaparowy. który przez dodatek jajek na twardo wspaniale wpasuje się w wielkanocne śniadanie. Będzie też udanym pomysłem na kolację lub lunch z dodatkiem pieczywa czy mięsa w każdy inny dzień. :)
Masz dylemat, co zjeść? Ta zapiekanka jest świetna na każdą porę dnia i na ka...
Odsłon: 59
Klasyka na polskim stole, śledzie w oleju. Sprawdzą się na co dzień i od świę...
Odsłon: 66
Dziś postanowiłam trochę inaczej ugotować moja zupę niż dotychczas. Zwykle ni...
Odsłon: 304
Masz dylemat, co zjeść? Ta zapiekanka jest świetna na każdą porę dnia i na ka...
Odsłon: 59
Klasyka na polskim stole, śledzie w oleju. Sprawdzą się na co dzień i od świę...
Odsłon: 66
Dziś postanowiłam trochę inaczej ugotować moja zupę niż dotychczas. Zwykle ni...
Odsłon: 304
Składniki
Jajka ugotować na twardo, obrać, przekroić na pół. Do miski wydrążyć żółtka i rozgnieść je widelcem.
Stopniowo dodawać oliwę i ucierając żółtka trzepaczką. Masa powinna nabrać konsystencji musztardy.
Następnie dodać ocet, sól, pieprz i wymieszać.
Białka drobno posiekać. Dodać do miski.
Korniszony drobno posiekać. Dodać do miski.
Do miski dodać kapary. Całość wymieszać. Smacznego! :)