Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Bardzo koperkowy sos bez dodatku tłuszczu. Najlepiej smakuje podawany z ziemniakami i jajkiem.
Tylko 3 składniki połączone jogurtowym sosem stanowią pyszną, zdrową sałatkę,...
Odsłon: 4065
Delikatny filet z dorsza otulony sosem z natki pietruszki.
Odsłon: 162
Tylko 3 składniki połączone jogurtowym sosem stanowią pyszną, zdrową sałatkę,...
Odsłon: 4065
Delikatny filet z dorsza otulony sosem z natki pietruszki.
Odsłon: 162
Składniki
Koperek gotować do miękkości w dwóch szklankach wody z dodatkiem ziela angielskiego, soli i pieprzu.
Mąkę rozprowadzić w pół szklanki letniej wody i wlać do gotującego się sosu, dokładnie wymieszać i gotować jeszcze przez około 3 minuty.
Sos zdjąć z płyty grzewczej i odstawić na około 10 minut, następnie dodać jogurt i jeszcze raz wymieszać. Gotowe!