Do góry

Dodatki Przepis na:

Sos koperkowy

Sos koperkowy

Autor:

Przepisów i artykułów: 117 Ocena: 443

Dodano:

Odsłon: 182

Bardzo koperkowy sos bez dodatku tłuszczu. Najlepiej smakuje podawany z ziemniakami i jajkiem.

Składniki

  • Koperek posiekany 2 szklanki (może być mrożony)
  • Mąka pszenna 2 łyżki
  • Jogurt naturalny typu greckiego 1 łyżka
  • Ziele angielskie 3 szt.
  • Sól
  • Świeżo mielony pieprz
3-4 os. 15 min łatwe tanie
Reklama
Reklama

Przygotowanie

  1. Koperek gotować do miękkości w dwóch szklankach wody z dodatkiem ziela angielskiego, soli i pieprzu.

  2. Mąkę rozprowadzić w pół szklanki letniej wody i wlać do gotującego się sosu, dokładnie wymieszać i gotować jeszcze przez około 3 minuty.

  3. Sos zdjąć z płyty grzewczej i odstawić na około 10 minut, następnie dodać jogurt i jeszcze raz wymieszać. Gotowe!

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (4)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe

zdjecie uzytkownika

Docherro 09 listopada Uwielbiam sos koperkowy nie tylko z jajkami,Twój sosik przepyszny,dietetyczny coś dla mnie:) Odpowiedzi: 1 ▼

1 Kto głosował? | Odpowiedz

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń