Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Kiedy świeży, młody koperek rośnie na działce, żal nie skorzystać z tego dobrodziejstwa. Najczęściej dodaję go do młodych ziemniaków lub młodej kapusty. Dzisiaj postawiłam jednak na sos koperkowy, który stał się dopełnieniem dla pulpecików wieprzowych.
Wiele osób unika jedzenia pączków i gniazdek ze względu na wysmażanie ich na...
Odsłon: 19361
Każdy uwielbia chrupiące gofry, jeszcze lekko ciepłe, szczególnie z dodatkiem...
Odsłon: 13088
Polecam. Domowa wędlina zawsze najlepsza.
Odsłon: 1742
wiem, wiem, przepisow jest tysiace, ale mysle ze ten jest wart uwagi :) nales...
Odsłon: 232204
Wiele osób unika jedzenia pączków i gniazdek ze względu na wysmażanie ich na...
Odsłon: 19361
Każdy uwielbia chrupiące gofry, jeszcze lekko ciepłe, szczególnie z dodatkiem...
Odsłon: 13088
Polecam. Domowa wędlina zawsze najlepsza.
Odsłon: 1742
wiem, wiem, przepisow jest tysiace, ale mysle ze ten jest wart uwagi :) nales...
Odsłon: 232204
Składniki
W rondelku rozpuszczamy masło, dodajemy mąkę. Całość energicznie mieszamy, aby nie powstały grudki.
Następnie do rondelka, małym strumieniem, wlewamy bulion (ja wlewałam po kilka łyżek) i mleko, nie przestając mieszać naszego sosu. Całość gotujemy na wolnym ogniu do momentu, aż sos zgęstnieje.
Dodajemy posiekany koperek, przyprawy. Sos ponownie doprowadzamy do wrzenia i gotujemy jeszcze 2- 3 minuty. Uwaga: Jeżeli sos wydaje Wam się zbyt gęsty możecie zwiększyć ilość mleka. Moim zdaniem przy powyższych proporcjach innych składników, maksymalnie do 200 ml.
Gotowym sosem polewamy pulpeciki. Możemy go również połączyć z makaronem lub rybą gotowaną na parze. Smacznego.