Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przygotowywanie majonezu jest dosyć łatwe, ale należy być cierpliwym. Własny majonez smakuje dużo lepiej niż ten ze sklepu. ;)
blender, wysokie naczynie
Seler często pomijany jest w diecie, a ma on w sobie dużo wapnia i potasu, za...
Odsłon: 83
Dzisiaj dzielę się przepisem na krem śmietankowy z brzoskwiniami z syropu. Pr...
Odsłon: 189
Seler często pomijany jest w diecie, a ma on w sobie dużo wapnia i potasu, za...
Odsłon: 83
Dzisiaj dzielę się przepisem na krem śmietankowy z brzoskwiniami z syropu. Pr...
Odsłon: 189
Składniki
1. Do wysokiego naczynia wrzucić żółtko, ocet i sok z cytryny. 2. Zacząć blendować, powolutku małym strumieniem dodając olej. Cały czas blendować. Blendować do momentu zgęstnienia masy ciągle dolewając powoli olej. 3. Gdy kolor z żółtego zmieni się na biały, a konsystencja zacznie robić się gęsta, to znaczy, że nasz majonez jest gotowy. :) Smacznego!