Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Dzisiaj podaję przepis na smaczny sos paprykowo - czosnkowy. Sos polecam do różnego rodzaju wędlin, mięs z grilla ,a także do spaghetti i innych różnych potraw.
słoiki, garnek, maszynka do mielenia mięsa, nóż,
Racuchy to pączki kładzione z łyżki do gorącego oleju. Racuchy zrobione są z...
Odsłon: 130
Zielona prażona pszenica Freekeh, Kasza Gryczana, Pęczak, pieczona kiełbaska...
Odsłon: 30
Racuchy to pączki kładzione z łyżki do gorącego oleju. Racuchy zrobione są z...
Odsłon: 130
Zielona prażona pszenica Freekeh, Kasza Gryczana, Pęczak, pieczona kiełbaska...
Odsłon: 30
Składniki
Papryki myjemy, oczyszczamy z gniazd nasiennych, a następnie kroimy na mniejsze kawałki. Ząbki czosnku obieramy z łupinek. Oczyszczoną paprykę i czosnek przekręcamy przez maszynkę do mięsa, wkładamy do garnka i gotujemy około 20 minut, następnie dodajemy pozostałe składniki. Mieszamy i gotujemy na średnim ogniu przez następne 20 minut, po czym gorący przekładamy do czystych słoiczków, zamykamy szczelnie i obracamy do góry dnem, zostawiając do całkowitego wystygnięcia. Tak przygotowany sos wykorzystujemy do różnego rodzaju wędlin, kanapek, potraw z grilla oraz do wielu innych dań.