Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Dzisiaj podaję przepis na smaczny sos paprykowo - czosnkowy. Sos polecam do różnego rodzaju wędlin, mięs z grilla ,a także do spaghetti i innych różnych potraw.
słoiki, garnek, maszynka do mielenia mięsa, nóż,
Przepis dnia
Trudno powiedzieć, które pierogi lepsze, te z kiszoną kapustą, czy te ze słod...
Odsłon: 4982
Polecam. Ryby są zdrowe i warto je jeść nie tylko raz w tygodniu.
Odsłon: 13469
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 5854
Taki miodownik uwielbiają wszyscy, pachnący goździkami i cynamonem. W odświęt...
Odsłon: 7563
Przepis dnia
Trudno powiedzieć, które pierogi lepsze, te z kiszoną kapustą, czy te ze słod...
Odsłon: 4982
Polecam. Ryby są zdrowe i warto je jeść nie tylko raz w tygodniu.
Odsłon: 13469
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 5854
Taki miodownik uwielbiają wszyscy, pachnący goździkami i cynamonem. W odświęt...
Odsłon: 7563
Składniki
Papryki myjemy, oczyszczamy z gniazd nasiennych, a następnie kroimy na mniejsze kawałki. Ząbki czosnku obieramy z łupinek. Oczyszczoną paprykę i czosnek przekręcamy przez maszynkę do mięsa, wkładamy do garnka i gotujemy około 20 minut, następnie dodajemy pozostałe składniki. Mieszamy i gotujemy na średnim ogniu przez następne 20 minut, po czym gorący przekładamy do czystych słoiczków, zamykamy szczelnie i obracamy do góry dnem, zostawiając do całkowitego wystygnięcia. Tak przygotowany sos wykorzystujemy do różnego rodzaju wędlin, kanapek, potraw z grilla oraz do wielu innych dań.