Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Pasuje do dań z każdym rodzajem kaszy. Jest gęsty i bardzo smaczny. Można go wykorzystać nawet w charakterze pasty do pieczywa. Z tym, że radziłabym raczej krótko przetrzymywać w lodówce. Polecam.
Polecam. Mrożone warzywa sprawdzają się w sałatkach.
Odsłon: 341
Sezon na szparagi w pełni, więc zajadamy się nimi na różne sposoby, najczęści...
Odsłon: 1410
Polecam. Mrożone warzywa sprawdzają się w sałatkach.
Odsłon: 341
Sezon na szparagi w pełni, więc zajadamy się nimi na różne sposoby, najczęści...
Odsłon: 1410
Składniki
Paprykę umyć, przekroić na dwie połowy i upiec w piekarniku. Gdy skórka zacznie się przypalać, wyjąć i i włożyć od razu do woreczka foliowego. Gdy przestygnie, skórkę można zdjąć bez problemu. Upieczoną i pozbawioną skórki paprykę zblendować. Cebulę i pieczarki drobno pokroić. Czosnek przepuścić przez praskę. Warzywa poddusić na oleju. Dodać przyprawy. Wymieszać. Wystudzić. Połączyć ze zmiksowaną papryką i jogurtem.