Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Pasuje do dań z każdym rodzajem kaszy. Jest gęsty i bardzo smaczny. Można go wykorzystać nawet w charakterze pasty do pieczywa. Z tym, że radziłabym raczej krótko przetrzymywać w lodówce. Polecam.
Schabowe po zakopiańsku to długo marynowane w cebuli i czosnku kotlety o wyją...
Odsłon: 8153
Łosoś pieczony na szpinaku z dodatkiem migdałów i aromatycznego sosu może być...
Odsłon: 406
Schabowe po zakopiańsku to długo marynowane w cebuli i czosnku kotlety o wyją...
Odsłon: 8153
Łosoś pieczony na szpinaku z dodatkiem migdałów i aromatycznego sosu może być...
Odsłon: 406
Składniki
Paprykę umyć, przekroić na dwie połowy i upiec w piekarniku. Gdy skórka zacznie się przypalać, wyjąć i i włożyć od razu do woreczka foliowego. Gdy przestygnie, skórkę można zdjąć bez problemu. Upieczoną i pozbawioną skórki paprykę zblendować. Cebulę i pieczarki drobno pokroić. Czosnek przepuścić przez praskę. Warzywa poddusić na oleju. Dodać przyprawy. Wymieszać. Wystudzić. Połączyć ze zmiksowaną papryką i jogurtem.