Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Aksamitny sos, idealny do gołąbków.
Pyszne bananowe ciasteczka z kawałkami czekolady
Odsłon: 145
Leśny mech z malinami to wilgotne zielone ciasto, które jest prawdziwą ucztą...
Odsłon: 8553
Domowe chipsy to dużo lepsza wersja tych kupionych w sklepie. Możesz je przyg...
Odsłon: 367
Pyszne i sycące pyzy ziemniaczane z pełnym smaku farszem z wieprzowego mięsa...
Odsłon: 5223
Wrzesień pachnie ciastem drożdżowym ze śliwkami.
Odsłon: 4938
Pyszne bananowe ciasteczka z kawałkami czekolady
Odsłon: 145
Leśny mech z malinami to wilgotne zielone ciasto, które jest prawdziwą ucztą...
Odsłon: 8553
Domowe chipsy to dużo lepsza wersja tych kupionych w sklepie. Możesz je przyg...
Odsłon: 367
Pyszne i sycące pyzy ziemniaczane z pełnym smaku farszem z wieprzowego mięsa...
Odsłon: 5223
Wrzesień pachnie ciastem drożdżowym ze śliwkami.
Odsłon: 4938
Składniki
Papryki wkładamy do pieczeniowego rękawa. Zapiekamy 45 min w 190°C z termoobiegiem. Studzimy, usuwamy skórkę i gniazda nasienne, „wodę” przecedzamy. Na maśle podsmażamy mąkę, dodajemy passatę, papryki, dokładnie mieszamy. Studzimy, blendujemy. Ponownie wstawiamy na palnik, dodając bulion, zagotowujemy. Do smaku doprawiamy cukrem, solą i pieprzem.