Do góry

Dodatki Przepis na:

Sos paprykowo-pomidorowy do gołąbków

Sos paprykowo-pomidorowy do gołąbków

Autor:

Przepisów i artykułów: 2295 Ocena: 50601

Dodano:

Odsłon: 5951

Aksamitny sos, idealny do gołąbków.

Składniki

  • 3 czerwone papryki
  • 750 ml passaty pomidorowej
  • 1 łyżka masła ghee
  • 1 pełna łyżka mąki
  • 100 ml bulionu warzywnego
  • cukier
  • sól, pieprz
5-6 os. > 60 min łatwe tanie
Reklama
Reklama
Sos paprykowo-pomidorowy do gołąbków

Przygotowanie

  1. Papryki wkładamy do pieczeniowego rękawa. Zapiekamy 45 min w 190°C z termoobiegiem. Studzimy, usuwamy skórkę i gniazda nasienne, „wodę” przecedzamy.

    Na maśle podsmażamy mąkę, dodajemy passatę, papryki, dokładnie mieszamy. Studzimy, blendujemy.
    Ponownie wstawiamy na palnik, dodając bulion, zagotowujemy.
    Do smaku doprawiamy cukrem, solą i pieprzem.

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (2)

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń