Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Różnego rodzaju sosy są nieodzownym dodatkiem do dań. Czasami, to sos robi wielką różnicę w podanym daniu. Dzisiaj właśnie przedstawiam taki sos, który może zmienić całkowicie nasze danie. Zmienić, nawet te, które nam się nie udało.
Dzisiaj moje ulubione gołąbki które przygotowuję na święta. Są to gołąbki z g...
Odsłon: 2565
Uszka postne, grzybowe w naszym domu robi się na dwa sposoby- z suszonymi grz...
Odsłon: 338
Polecam. Napisałam piernik, ale właściwie powinnam napisać ciasto korzenne...
Odsłon: 176
Przepis na pyszne i niezwykle aromatyczne pierniczki korzenne w polewie z cze...
Odsłon: 6432
Polecam. Zaskakujący dodatek do farszu, ale zapewniam, że genialny. Nie ukr...
Odsłon: 347
Dzisiaj moje ulubione gołąbki które przygotowuję na święta. Są to gołąbki z g...
Odsłon: 2565
Uszka postne, grzybowe w naszym domu robi się na dwa sposoby- z suszonymi grz...
Odsłon: 338
Polecam. Napisałam piernik, ale właściwie powinnam napisać ciasto korzenne...
Odsłon: 176
Przepis na pyszne i niezwykle aromatyczne pierniczki korzenne w polewie z cze...
Odsłon: 6432
Polecam. Zaskakujący dodatek do farszu, ale zapewniam, że genialny. Nie ukr...
Odsłon: 347
Składniki
Do garnka wlewamy 500 ml wody dodajemy część kurczaka i gotujemy. Pieczarki i cebulę obieramy i kroimy w plasterki lub kostkę . Do udka dodajemy pocięte pieczarki i cebulę sól, pieprz i majranek i gotujemy do miękkości.
Jak wszystko jest już miękkie wyjmujemy mięso, a resztę zostawiamy do wystygnięcia.
Całość miksujemy, tak by nie było żadnych grudek.
Do miski nakładamy jogurt i dodajemy kilka łyżek zmiksowanego płynu mieszając. Nie dopuszczamy by powstały grudki. Do całości dodajemy przygotowany jogurt mieszamy z resztą sosu i podgrzewamy mieszając.
Przygotowany sos nalewamy do sosjerki i tak mamy to, o co nam chodziło. Smacznego,