Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Bajecznie prosty i szybki sos pieczarkowy, który możemy przygotowywać przez cały rok. Sos pieczarkowy możemy podać z plackami ziemniaczanymi, makaronami czy z innymi dodatkami tak więc jest stosowany do wielu potraw. Długo się zastanawiałam czy wstawić przepis , ponieważ nie miałam żadnej śmietany tylko jogurt i postanowiłam przygotować sos z jogurtem naturalnym. Sos wyszedł pyszny lekko kwaskowy ale mimo iż zahartowałam jogurt wcześniej tak jak śmietanę wyszedł nie tak jak się spodziewałam ale najważniejsze że był smaczny.
głębsza patelnia, nóż, szklanka, łyżka,
Uwielbiasz orzeźwiający smak cytryn? Jeśli lubisz także warstwowe wypieki, ni...
Odsłon: 5049
Przepis na małe, soczyste pulpeciki z mięsa mielonego skąpane w aromatycznym...
Odsłon: 154713
Polecam. Jak babciny.
Odsłon: 1018
Masz ochotę na pizzę, ale szukasz lżejszej i szybszej opcji? Ten przepis na p...
Odsłon: 431
Uwielbiasz orzeźwiający smak cytryn? Jeśli lubisz także warstwowe wypieki, ni...
Odsłon: 5049
Przepis na małe, soczyste pulpeciki z mięsa mielonego skąpane w aromatycznym...
Odsłon: 154713
Polecam. Jak babciny.
Odsłon: 1018
Masz ochotę na pizzę, ale szukasz lżejszej i szybszej opcji? Ten przepis na p...
Odsłon: 431
Składniki
Pieczarki po obraniu pokroić w plasterki, cebulę po obraniu pokroić w drobną kostkę. Na głębszej patelni rozgrzać olej z dodatkiem masła podsmażyć do zeszklenia pokrojoną cebulę, dodać pieczarki i smażyć aż wyparują mieszając co jakiś czas. Wlać pół szklanki bulionu. Doprawić solą i pieprzem, smażyć jeszcze około 5 minut, po czym wlać zahartowany jogurt ( jeżeli mamy śmietanę 30 % to ją nie hartujemy). Doprowadzić do zagotowania, zdjąć z ognia i oprószyć posiekanym koperkiem. Rada; W razie potrzeby sos można delikatnie zagęścić mąką rozmieszaną w zimnej wodzie.
Sos gotowy do podania.