Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Bajecznie prosty i szybki sos pieczarkowy, który możemy przygotowywać przez cały rok. Sos pieczarkowy możemy podać z plackami ziemniaczanymi, makaronami czy z innymi dodatkami tak więc jest stosowany do wielu potraw. Długo się zastanawiałam czy wstawić przepis , ponieważ nie miałam żadnej śmietany tylko jogurt i postanowiłam przygotować sos z jogurtem naturalnym. Sos wyszedł pyszny lekko kwaskowy ale mimo iż zahartowałam jogurt wcześniej tak jak śmietanę wyszedł nie tak jak się spodziewałam ale najważniejsze że był smaczny.
głębsza patelnia, nóż, szklanka, łyżka,
Mięciutka pierś kurczaka w kremowym pomidorowym sosie to idealny obiad w upal...
Odsłon: 2637
Przepis dnia
Co powiecie na chrupiące gofry z owocami? Poniżej dzielimy się z Wami przepis...
Odsłon: 20146
Przepis na obiad, w którym mieszamy ze sobą marchewkę, filety z dorsza oraz b...
Odsłon: 568
Lato w słoiku to dobry pomysł na zatrzymanie darów lata w zestawach sałatkowy...
Odsłon: 738
Ogórki nie tylko kiszone i konserwowe układamy na półce w spiżarni. Krokodylk...
Odsłon: 7168
Mięciutka pierś kurczaka w kremowym pomidorowym sosie to idealny obiad w upal...
Odsłon: 2637
Przepis dnia
Co powiecie na chrupiące gofry z owocami? Poniżej dzielimy się z Wami przepis...
Odsłon: 20146
Przepis na obiad, w którym mieszamy ze sobą marchewkę, filety z dorsza oraz b...
Odsłon: 568
Lato w słoiku to dobry pomysł na zatrzymanie darów lata w zestawach sałatkowy...
Odsłon: 738
Ogórki nie tylko kiszone i konserwowe układamy na półce w spiżarni. Krokodylk...
Odsłon: 7168
Składniki
Pieczarki po obraniu pokroić w plasterki, cebulę po obraniu pokroić w drobną kostkę. Na głębszej patelni rozgrzać olej z dodatkiem masła podsmażyć do zeszklenia pokrojoną cebulę, dodać pieczarki i smażyć aż wyparują mieszając co jakiś czas. Wlać pół szklanki bulionu. Doprawić solą i pieprzem, smażyć jeszcze około 5 minut, po czym wlać zahartowany jogurt ( jeżeli mamy śmietanę 30 % to ją nie hartujemy). Doprowadzić do zagotowania, zdjąć z ognia i oprószyć posiekanym koperkiem. Rada; W razie potrzeby sos można delikatnie zagęścić mąką rozmieszaną w zimnej wodzie.
Sos gotowy do podania.