Dodatki Przepis na:
Przepisów i artykułów: 10 Ocena: 639
Dodano: 02.06.2011
Odsłon: 23673
3-4 os. | 30 min | średnie | przystępne |
Pieczarki obrać i pokroić w kostkę.Wrzucić na patelnie z małą ilością oleju i smażyć aż puszczą wodę.Następnie przełożyć je do garnka,zalać gorącą wodą (ilość zależy od tego ile chcemy sosu,choć i tak sporo wody się wygotuje).
Przyprawić vegetą,solą i pieprzem i gotować do zmięknięcia pieczarek.
Pieczarki obrać i pokroić w kostkę.Wrzucić na patelnie z małą ilością oleju i smażyć aż puszczą wodę.Następnie przełożyć je do garnka,zalać gorącą wodą (ilość zależy od tego ile chcemy sosu,choć i tak sporo wody się wygotuje).
Przyprawić vegetą,solą i pieprzem i gotować do zmięknięcia pieczarek.
Do pół szklanki śmietany dodać 2 łyzki mąki i zaklepać sosik.Zagotować i gotowe :)
Ja ten sos miałam na dwa dni,pierwszego dnia jedłam z ryżem,drugiego z ziemniaczkami,ale smakuje również z makaronem ;)
Na skróty
Komentarze do przepisu (2)

Attaga08 31 lipca 2011Zgłoś do usunięcia
Litry tego sosiku i tony makaronu - smakowy raj dla mojego podniebienia:)) Do ulubionych25 Kto głosował? | Odpowiedz

Kurka_domowa 02 czerwca 2011Zgłoś do usunięcia
Ja robię podobny sos np. do gołąbków, z tym że zamiast oleju używam masła - polecam spróbować :)27 Kto głosował? | Odpowiedz