Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Pyszny sosik dla amatorów pieczarek ;)
Domowej roboty kiełbasa, wiesz co jesz. Do jej zrobienia nie potrzeba wędzarn...
Odsłon: 31271
Bigos z młodej kapusty zawsze przypomina mi najlepsze smaki dzieciństwa. Młod...
Odsłon: 14375
Polecam. To jest dobre.
Odsłon: 1378
Domowej roboty kiełbasa, wiesz co jesz. Do jej zrobienia nie potrzeba wędzarn...
Odsłon: 31271
Bigos z młodej kapusty zawsze przypomina mi najlepsze smaki dzieciństwa. Młod...
Odsłon: 14375
Polecam. To jest dobre.
Odsłon: 1378
Składniki
Pieczarki obrać i pokroić w kostkę.Wrzucić na patelnie z małą ilością oleju i smażyć aż puszczą wodę.Następnie przełożyć je do garnka,zalać gorącą wodą (ilość zależy od tego ile chcemy sosu,choć i tak sporo wody się wygotuje).
Przyprawić vegetą,solą i pieprzem i gotować do zmięknięcia pieczarek.
Pieczarki obrać i pokroić w kostkę.Wrzucić na patelnie z małą ilością oleju i smażyć aż puszczą wodę.Następnie przełożyć je do garnka,zalać gorącą wodą (ilość zależy od tego ile chcemy sosu,choć i tak sporo wody się wygotuje).
Przyprawić vegetą,solą i pieprzem i gotować do zmięknięcia pieczarek.
Do pół szklanki śmietany dodać 2 łyzki mąki i zaklepać sosik.Zagotować i gotowe :)
Ja ten sos miałam na dwa dni,pierwszego dnia jedłam z ryżem,drugiego z ziemniaczkami,ale smakuje również z makaronem ;)