Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis na tradycyjny, staropolski sos z jajek z chrzanem i dużą ilością zieleniny. Doskonały dodatek, który urozmaici smak jajek,wędlin i mięs na wielkanocnym stole. Receptura jest bardzo stara, a sos genialnie prosty i pyszny.
Kurczak w sosie pomarańczowym to danie nawiązujące do kuchni orientalnej. Jes...
Odsłon: 2099
Bezowy deser cytrynowy wymaga nieco pracy i czasu poświęconego na pieczenie c...
Odsłon: 1364
Zapiekane ziemniaki z duszoną cebulą mogą być świetną alternatywą dla podobne...
Odsłon: 4013
Kurczak w sosie pomarańczowym to danie nawiązujące do kuchni orientalnej. Jes...
Odsłon: 2099
Bezowy deser cytrynowy wymaga nieco pracy i czasu poświęconego na pieczenie c...
Odsłon: 1364
Zapiekane ziemniaki z duszoną cebulą mogą być świetną alternatywą dla podobne...
Odsłon: 4013
Składniki
Żółtka, chrzan, śmietanę i cebulę pokrojoną w kostkę miksujemy blenderem na gładką masę. Dodajemy do tak powstałego sosu posiekany szczypior i pietruszkę oraz majonez. Przyprawiamy solą, pieprzem i cukrem.
Całość mieszamy i na sam koniec dodajemy do sosu bardzo drobno usiekane lub utarte na drobnych oczkach tarki białko z ugotowanych jaj. Wstawiamy sos do lodówki na 2-3 godziny, aby „dojrzał”.
Sos doskonale smakuje z szynkami, pieczystym, jajkami na twardo, a nawet z rybą w galarecie, czy pasztetem!