Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis na tradycyjny, staropolski sos z jajek z chrzanem i dużą ilością zieleniny. Doskonały dodatek, który urozmaici smak jajek,wędlin i mięs na wielkanocnym stole. Receptura jest bardzo stara, a sos genialnie prosty i pyszny.
Dynia to prawdziwa królowa jesieni, z której w prosty sposób przygotować możn...
Odsłon: 737
Puszysty sernik z dodatkiem mleka w proszku rozpływa się w ustach. Cieszy się...
Odsłon: 424841
To przepis na tradycyjną pizzę na grubym drożdżowym cieście. Taka pizza kojar...
Odsłon: 10662
Przepis dnia
Bardzo łatwa i prosta sałatka szwedzka z ogórków, wystarczy kilka chwil i zim...
Odsłon: 1336939
Dynia to prawdziwa królowa jesieni, z której w prosty sposób przygotować możn...
Odsłon: 737
Puszysty sernik z dodatkiem mleka w proszku rozpływa się w ustach. Cieszy się...
Odsłon: 424841
To przepis na tradycyjną pizzę na grubym drożdżowym cieście. Taka pizza kojar...
Odsłon: 10662
Przepis dnia
Bardzo łatwa i prosta sałatka szwedzka z ogórków, wystarczy kilka chwil i zim...
Odsłon: 1336939
Składniki
Żółtka, chrzan, śmietanę i cebulę pokrojoną w kostkę miksujemy blenderem na gładką masę. Dodajemy do tak powstałego sosu posiekany szczypior i pietruszkę oraz majonez. Przyprawiamy solą, pieprzem i cukrem.
Całość mieszamy i na sam koniec dodajemy do sosu bardzo drobno usiekane lub utarte na drobnych oczkach tarki białko z ugotowanych jaj. Wstawiamy sos do lodówki na 2-3 godziny, aby „dojrzał”.
Sos doskonale smakuje z szynkami, pieczystym, jajkami na twardo, a nawet z rybą w galarecie, czy pasztetem!